Premier League

Herjet i Premier League for to år siden: – Jeg er bedre nå enn da

I 2016/17 sesongen i Premier League scoret Joshua King 16 mål for Bournemouth. Denne sesongen kommer til å bli enda bedre både for han selv og klubben, tror den norske spissen.

Bournemouth har hatt en strålende start på sesongen. Klubben fra den engelske sør-kysten befinner seg på 6. plass i Premier League før lørdagens kamp mot Fulham, med kun 6 poeng opp til ligaleder Manchester City.

– Så lenge jeg har vært i Bournemouth, har vi aldri vært så bra som vi er nå, sier Joshua King når TV 2 møter han på klubbens hjemmebane, Vitality Stadium.

– Atmosfæren og stemningen i garderoben er veldig bra. Alle gutta er glade og vil bare det beste for hverandre, så jeg føler dette kommer til å bli en god sesong, forsetter King.

Selv har spissen vært en viktig brikke i Eddie Howes mannskap. På ni kamper har King scoret fire mål. Landslagsspissen føler at noe har løsnet litt denne sesongen. Han mener at han er en bedre fotballspiller nå, enn da han herjet i Premier League for to år siden med 16 scoringer.

– Jeg er mye mer rutinert, har bedre overblikk og er en mer voksen spiller nå enn det jeg var for to år siden. Sesongen jeg scoret 16 mål var en periode der alt jeg rørte ved gikk inn. Spisser har en sånn periode der det skjer, og man skulle jo ønske at den kunne vare evig. Men som en fotballspiller er jeg bedre nå enn da.

King trekker frem sin spiss-makker Callum Wilson som en positiv faktor.

– De som møter meg og Callum i kamper, vet at de kommer til å ha en tøff dag på jobb. Jeg sier ikke at vi er de beste spissene i Premier League, men det er tøft å møte oss. Vi løper i bakrom, lager trøbbel for alle stoppere og er sterke og raske. Jeg føler jeg kommer enklere til sjanser denne sesongen, enn i fjor, for da var folk mer obs på meg etter sesongen jeg scoret 16 mål. Samarbeidet med Callum har hjulpet på der.

Likevel mener King at han har mer å gå på:

– Av mitt makspotensial vil jeg kanskje si at jeg nå er 85 prosent. En av hovedtingene jeg har lyst til å forbedre er å spille bedre over en lenger periode. Nå har jeg glimt i kamper som er veldig bra, så kan jeg dette litt av. Jeg kan ha matcher som er helt fantastiske, for så å være borte noen kamper. Å bli mer stabil over tid er noe jeg ønsker å bli bedre på. Jeg føler at jeg har funnet litt svaret på det nå i det siste med tanke på trening og lære å restituere bedre.

Neste kamp for King og Bournemouth er mot Stefan Johansen og Fulham på lørdag.

– Det kommer til å bli en tøff kamp, men møter vi opp med hodet på rett plass, bør vi vinne den matchen, avslutter King.