FORSVUNNET: Britta Nielsen (64) er er ikke tatt enda. Hun er mistenkt for å ha svindlet barne- og sosialdepartementet i Danmark for 111 millioner kroner. Hun er etterlyst internasjonalt via Interpol.
FORSVUNNET: Britta Nielsen (64) er er ikke tatt enda. Hun er mistenkt for å ha svindlet barne- og sosialdepartementet i Danmark for 111 millioner kroner. Hun er etterlyst internasjonalt via Interpol. Foto: TV 2 Danmark/Wiegaarden

Svindelmistenkte Britta (64) har gått til sak mot staten

Kvinnen er på flukt for å ha svindlet til seg 111 millioner i tilskuddsmidler som skulle brukes på svake grupper i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anne Britta Troelsgaard Nielsen (64), er mistenkt for å ha svindlet barne- og sosialdepartementet i Danmark for 111 millioner. Hun har vært etterlyst internasjonalt via Interpol etter hun forsvant fra jobben da mistanken ble kjent.

Til sak mot staten

Hun er fortsatt på flukt, men dansk politi tror de vet hvor hun skal befinne seg.

Nå melder den danske avisen BT at Nielsen samtidig som hun er på flukt kjemper en skattesak mot staten. I mai startet hun en rettsprosess mot det danske skattevesenet fordi hun er uenig i at hun skal betale ekstra for en bil til hestetransport.

For da to bekjente av henne ble stoppet av politiet i bilen, som er laget for hestetransport, oppdaget de at bilen var registrert på et enkeltmannsforetak tilhørende Nielsen, som ikke lenger eksisterte. Den var ikke omregistrert til privat bruk. For dette ble hun pålagt å betale rundt 200.000 kroner i ekstra registreringsavgift,

Nielsens skatteadvokat Christian Falk Hansen sier til BT at denne saken ikke har noen sammenheng med den pågående svindelsaken, og at han ikke kan kommentere saken siden han ikke har snakket med sin klient siden august.

Saken skal etter planen opp i retten i mars neste år.

Storsvindel

Storsvindelsaken som går parallelt har sjokkert Danmark. Den statsansatte kvinnen skal ha overført 111 millioner kroner som egentlig skulle brukes på svake grupper i Danmark til seg selv. Før dette ble kjent fikk hun dronningens fortjenestemedalje for sin innsats i departementet hun selv svindlet fra.

De 111 millionene skal hun blant annet ha brukt til å kjøpe seg en safari-villa i Sør-Afrika, dyre spranghester til datteren sin og sønnen skal ha kjøpt flere landområder.