Rosenborg ydmyket av Salzburg: – Flaut og stygt

Et sjanseløst Rosenborg gikk på sitt tredje strake tap i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RB Salzburg - Rosenborg 3-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det forferdelige Europaliga-gruppespillet for Rosenborg fortsetter. Torsdag var de sjanseløse i Østerrike mot RB Salzburg, som ydmyket trønderne og vant 3-0.

– De har spilt nesten tre kamper uten å være i nærheten. Det er alarmerende for Rosenborg og norsk fotball, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Salzburg er uendelig mye bedre. Det er flaut og stygt, og ingen god opplevelse i deres viktigste uke i år, sier Mathisen.

Rosenborg spiller seriefinale mot Brann i Bergen søndag, før de får Start til Lerkendal i semifinale i cupen.

– Kåre Ingebrigtsen ble fjernet fordi det ikke var sportslig utvikling. Rini Coolen har ikke hatt like god tid, men det har vært null utvikling etter at han ble sjef på benken. Ivar Koteng sier at det er tre kandidater igjen, og Coolen er én av dem. Da er det i mine øyne to alternativer. Hvis Coolen er trener for Rosenborg i 2019, er det noe som har gått fullstendig galt, sier Mathisen.

Rosenborg ligger på bunnen av Europaliga-gruppen med tre strake tap.

– Det er veldig klart at det er stor nivåforskjell mellom lagene, og slik er virkelig. Vi må dessverre akseptere det. Vi ønsker å komme opp på dette nivået selv, men da må vi ta noen steg, sier Coolen til TV 2.

Rosenborg-keeper André Hansen sammenlignet Salzburg-kampen med hjemmemøtet mot Leipzig, der Rosenborg ble rundspilt og tapte 1-3.

– Det er så mange parametere vi ikke er i nærheten. Det er en realitet, men det hadde vært lettere å være frustrert om det bare var én ting. Du blir oppgitt til slutt, sier han til TV 2.

Målsnik ordnet ledelse

RB Salzburg styrte det aller meste fra start, men skapte ikke de største mulighetene. André Hansen gjorde tidlig en brukbar redning på et frispark fra Zlatko Junuzovic.

I det 34. minutt løsnet det for vertene. Rosenborg mislyktes i sitt forsøk på å spille seg ut og Salzburg kom i en ny bølge. Stefan Lainer slo inn fra høyre og innlegget ble headet i mål av Munas Dabbur.

– For 50. gang spiller Rosenborg ballen rett bort, og så er de rett og slett sløve foran André Hansen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som var alt annet enn imponert over markeringsjobben til Besim Serbecic.

Salzburg fikk blod på tann og bare en strålende André Hansen hindret landsmannen Fredrik Gulbrandsen i å sette inn 2-0 før pause.

Stortalent scoret

Men lykken snudde for Rosenborg-keeperen, for snaut ti minutter i andreomgang doblet Salzburg ledelsen.

Hannes Wolf utfordret Besim Serbecic, som rygget og rygget. Stortalentet skjøt fra skrått hold og ballen snek seg mellom beina på en svak Hansen i Rosenborg-målet.

Få minutter senere gikk Even Hovland vel hardt i ryggen på Amadou Haidara, som gikk i bakken og skaffet straffespark. Hansen var etter ellevemeterssparket, men kunne ikke hindre Munas Dabbur i å øke til 3-0.

Resten av kampen ble en transportetappe for Salzburg, som fikk litt mer trøbbel etter at Rosenborg-trener Rini Coolen byttet inn Samuel Adegbenro.

– Adegbenro er lyspunktet for Rosenborg. Han begynner å finne tilbake til sitt gamle jeg, sier TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Tore Reginiussen var for øvrig ute av kamptroppen med sykdom.

– Vi må se i dag og i morgen, og vi håper han er klar til søndag, for vi trenger ham, sier Coolen om forsvarssjefen.