FULLT HUS: Gruppespillkampen i Europaligaen mellom Sarpsborg 08 og Genk på Sarpsborg Stadion torsdag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FULLT HUS: Gruppespillkampen i Europaligaen mellom Sarpsborg 08 og Genk på Sarpsborg Stadion torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

«Skrekkarenaen som kan felle malmö»

Svenskene klager på Sarpsborg 08 før Europaliga-kamp

Svensk avis omtaler Sarpsborgs hjemmebane som en «skrekkarena». Det får Thomas Berntsen til å reagere.

TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo fra kl. 20.50: Sarpsborg 08 - Malmö

«Bare 8000 tilskuere, en kunstgressbane som har passert best før-datoen og lang avstand til publikum. Det er arenaen som venter Malmö i kveld.»

Slik beskriver den svenske avisen Expressen Sarpsborgs hjemmebane.

– Jeg hadde håpet at det var hjemmestatistikken vår som gjorde at de kalte det for en skrekkarena, sier sportssjef Thomas Berntsen til TV 2.

SKREKKARENA: Slik omtaler Expressen Sarpsborg Stadion. Faksimile: Expressen
SKREKKARENA: Slik omtaler Expressen Sarpsborg Stadion. Faksimile: Expressen

– Det er litt skuffende. Vår klubb har jobbet knallhardt gjennom hele sommeren for å få en arena som er i stand til å holde Europa League-kamper. Vi har også fått mye skryt fra UEFA for det vi har fått til, sier sportssjefen.

– Alle vil bli tatt godt imot
​Avisen sammenligner også Sarpsborg Stadion med Malmös hjemmebane. Skal vi tro svenskene, er det to forskjellige verdener.

"Stadion i Malmö en Europa-kveld. Duggvått gress. Velfylte tribuner. Nærhet til et publikum som gir fra seg øredøvende brøl.

MFF-spillerne har flere ganger vitnet om hvordan den elektriske stemningen gjør at de hever seg flere nivåer til de europeiske storkampene.

Bortemøtet med Sarpsborg blir noe helt annet - og for MFF handler alt om å håndtere det."

– Vi mener at bortegarderobene her ikke holder noe tilbake for store klubber som for eksempel Genk eller Chelsea, sier Berntsen.

Det virker også som at Malmö-spillerne lar seg påvirke av det svenske medier mener er dårlige fasiliteter.

– Det er en Europa League-kamp. Men om man ser på forutsetningene, så er det vel ikke mye som tyder på Europa League, sier Malmö-spiller Rasmus Bengtsson til Expressen.​

Thomas Berntsen er klar på at både spillere og supportere kommer til å bli tatt svært godt imot i Østfold.

– Det er ikke så fancy som alle andre steder, men her blir man virkelig tatt godt imot.

– Helt utsolgt, likevel kan det bli tomme seter
​– Jeg tror også Malmös tekniske spillere setter større pris på å spille på en topp kunstgressmatte enn en humpete gressbane. Malmös spillere og supportere kommer til å få oppleve en fin stadion med nærhet til publikum og med skikkelig stemning og trøkk, sier Berntsen

Og kveldens storkamp er, i likhet med Genk-kampen, helt utsolgt. Likevel kan det faktisk bli noen tomme seter,

– Det er så utsolgt som det kan gå an. Det kommer muligens til å bli noen ledige plasser, for det er faktisk en del tyrkiske fans som har kjøpt en pakkeløsning som gir billett til alle tre kampene våre, så jeg tviler på alle de kommer i dag.

Etter to spilte kamper topper østfoldingene sin gruppe. Men det er små marginer, alle lag i gruppen har nemlig tre poeng, men Sarpsborg har scoret flest mål.