blogger nekter straffskyld for vold:

Mann: – Jeg hadde blod i hele ansiktet

FORSVARER: Cecilie Nakstad er forsvarer for den tiltalte bloggeren. Hun nekter straffskyld på voldstiltalen.
FORSVARER: Cecilie Nakstad er forsvarer for den tiltalte bloggeren. Hun nekter straffskyld på voldstiltalen. Foto: Pedersen, Terje / NTB Scanpix
OSLO TINGRETT (TV 2): Kvinnen i 20-årene har en av Norges mest leste blogger. Torsdag måtte hun møte i retten, hvor hun står tiltalt for vold mot en mann.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Voldshendelsen skal ifølge tiltalen ha skjedd på en privat fest i Oslo i februar.

Kvinnen skal da, rundt midnatt, ha slått en mann i ansiktet, samt at hun kastet et glass i ansiktet hans.

Volden førte til at han fikk et kutt i pannen som ble sydd av helsepersonell.

Ifølge kvinnens forsvarer, Cecilie Nakstad, nekter hennes klient å ha gjort noe straffbart. Hun mener mannen opptrådte pågående overfor henne fordi hun var en offentlig person, og at hun ba ham om å gå.

Bloggeren anmeldte mannen før hun selv ble anmeldt. Saken mot den fornærmede mannen ble henlagt på bevisets stilling.

– Trodde han tullet

Under sin forklaring i Oslo tingrett torsdag, forklarte kvinnen i 20-årene at hun ankom den private festen rundt klokken 11. Etter noe tid kom den fornærmede mannen bort til henne.

– Jeg hadde aldri sett mannen før, da han plutselig kommer opp til meg og venninnen min og sier at han har svart belte i karate, og at han kunne lære venninnen min dette, slik at hun kunne bruke det på «sånne som meg», forklarte kvinnen.

Den tiltalte kvinnen og venninnen trodde først mannen tullet. Men da mannen fortsatte, opplevde bloggeren situasjonen som ubehagelig, og de ba ham om å gå.

Politiadvokat Katja Kristine Sand Dørstad er aktor i saken. Foto: Mari Linge Five / TV 2
Politiadvokat Katja Kristine Sand Dørstad er aktor i saken. Foto: Mari Linge Five / TV 2

– Jeg har blitt utsatt for vold tidligere, og synes det er skremmende og skummelt når folk oppfører seg slik mot meg. Mannen ville fortsatt ikke gå, og begynte kalle meg diverse skjellsord, forklarte kvinnen videre.

Bloggeren sa deretter at mannen begynte å krangle med hennes venninne. Kvinnen hevdet at han fortsatte å kalle henne stygge ting.

– Da blandet jeg meg inn, og jeg reiste meg før jeg ba ham om å gå. Han så på meg med et skummelt blikk, jeg dyttet han vekk, før flere andre festdeltakere kom og dro han vekk, forklarte kvinnen.

– Kastet glass

Bloggeren sa videre at mannen deretter satte seg ned i sofaen. Ifølge kvinnen fortsatte den fornærmede mannen å komme med skjellsord mot henne.

Da reiste kvinnen seg opp, og ba mannen om å slutte.

– Plutselig får jeg et glass kastet mot meg, og jeg får masse sprit i ansiktet. Det svidde i øynene mine, og av ren refleks kastet jeg det jeg hadde i hendene mine i samme retning som spriten kom fra, forklarte kvinnen.

Bloggeren løp deretter mot badet. På vei dit, forklarte hun at hun fikk et hardt støt eller spark i ryggen.

– Jeg var livredd for at han skulle gjøre noe. Jeg falt, og hodet mitt traff et speil. Deretter låste jeg, og flere andre oss inne på badet. Vi var helt sjokkerte over det som hadde skjedd, og vi gråt, forklarte kvinnen.

Etter noe tid, bestemte de seg for å forlate festen. Da de kom ut fra badet, oppdaget den tiltalte bloggeren at det var blodspor i stua. Kvinnen spurte hvor blodet kom fra, hvorpå kjæresten til fornærmede forklarte at tiltalte hadde påført mannen et kutt i panna.

– Jeg skjønte ingenting, og fikk helt panikk da jeg skjønte at blodet kom fra fornærmede, forklarte kvinnen.

I ettertid av hendelsen sa bloggeren under sin forklaring at hun har mottatt anonyme trusler, og at hun derfor har slitt med å stole på folk.

– Jeg har alltid vært i mot vold, og det er ikke greit å kaste glass på noen, sa kvinnen under sin forklaring.

– Var ikke truende

Den fornærmede mannen hevdet under sin forklaring at han var vennlig da han gikk for å hilse på den tiltalte kvinnen og hennes venninne.

– Jeg spurte på en snill måte om jeg skulle lære de karate. Jeg var ikke truende eller aggressiv, forklarte mannen.

Deretter hevder mannen at den tiltalte kvinnen slo ham med flat hånd. Den fornærmede mannen forklarte at han prøvde spørre bloggeren hvorfor hun slo, men sier han ikke fikk noe svar.

– Da kommer det noen skjellsord fra min side. Deretter får jeg et glass rett i hodet. Jeg hadde blod i hele ansiktet, og jeg ble svimmel, forklarte mannen.

– Har vært redd for å gå på byen

Han sa videre at han var redd for at bloggeren også skulle skade hans kjæreste. Mannen forklarte at han derfor bestemte seg for å dytte kvinnen vekk med benet. Han sier han ikke traff kvinnen.

– Jeg utsatte ikke henne for vold. Hun sklei og falt på rumpa. Min intensjon var å si at nok er nok, og at hun hadde gått langt over grensa, sa mannen.

Den fornærmede dro senere på legevakten, hvor han måtte sy fire sting i pannen. Mannen forklarte videre at han aldri har opplevd å slite så mye psykisk som han har gjort i ettertid av denne hendelsen.

– Dagen etter våknet jeg tidlig av et angstanfall. Jeg har hatt problemer med å gå på butikken og trening. Jeg har vært redd for å gå på byen, i frykt for å bli slått bare man starter en samtale med noen, forklarte mannen.

Mannens kjæreste forklarte i retten at hun har merket en stor forskjell på helsetilstanden hans i ettertid av hendelsen.

– Han pleide ikke feste så mye fra før, så jeg ble veldig glad da han ble med meg på denne festen. Da er det synd noe slikt skjer, når han først ble med, sa mannens kjæreste.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook