ØLTYV: Etter at David Schwimmer ble knyttet til et øltyveri i en butikk i Blackpool i England, vakte politiets etterlysning stor oppmerksomhet. Nå har superstjernen svart.
ØLTYV: Etter at David Schwimmer ble knyttet til et øltyveri i en butikk i Blackpool i England, vakte politiets etterlysning stor oppmerksomhet. Nå har superstjernen svart. Foto: Twitter/@DavidSchwimmer

Ble «etterlyst» for øltyveri – slik svarer superstjernen

«Friends»-stjernen David Schwimmer svarer på den enorme responsen etter at han ble «anklaget» for et øltyveri i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Kjenner du igjen denne mannen? Vi vil snakke med han i forbindelse med tyveri på en restaurant i Blackpool 20. september.»

Politiet i den engelske byen kunne nok ha slengt beina på bordet og funnet frem popcornet, for kommentarfeltet under etterlysningen på Facebook ble en ren komedie.

Årsaken til det er at mannen politiet etterlyste lignet ekstremt på David Schwimmer, desidert best kjent for å ha portrettert «Ross Geller» i den ikoniske situasjonskomedien «Friends».

– Jeg sverger, det var ikke meg

Så mye oppmerksomhet har etterlysningen til politiet fått at Schwimmer selv har svart på «anklagene» på Twitter.

– Betjent, jeg sverger at det ikke var meg. Som du kan se var jeg i New York, skriver Schwimmer på Twitter.

I samme tweet har han lagt ut en video av seg selv, der han i likhet med den etterlyste tyven bærer på et brett med øl i en dagligvarebutikk.

Mens han går forbi «overvåkningskameraet», titter han raskt opp før han ser ned i bakken med et skyldig blikk.

– Til det hardtarbeidende politiet i Blackpool, lykke til med etterforskningen, skriver han videre, før han avslutter med «#itwasntme».

Fulgte opp tipset

Innlegget har i skrivende stund fått rundt 150.000 kommentarer, og er delt oppimot 100.000 ganger.

LIKE?: Politiet i Blackpool etterlyser en mann som er svært lik David Schwimmer. Foto: NTB scanpic/Blackpool Police
LIKE?: Politiet i Blackpool etterlyser en mann som er svært lik David Schwimmer. Foto: NTB scanpic/Blackpool Police

«Lay off him. He grew up with Monica. IF YOU DIDNT EAT FAST, YOU DIDNT EAT», skriver en Facebook-bruker, mens en annen har rekonstruert en kjent låt:

«So no one told you life was gonna be this way. Your job's a joke, you're broke. Your love life's D.O.A. It's like you're always stuck in second gear. And before you know it you're in SPAR stealing some beeeeeeeeer.»

Og skal vi tro politiets sosiale medier-ansvarlig, har de fulgt opp tipsene og besluttet å sjekke Schwimmer ut av saken.

– Takk til alle for deres raske respons. Vi har undersøkt denne saken grunding og har nå fått bekreftet at David Schwimmer var i Amerika på denne datoen, skriver politiet i Blackpool.