Messi-erstatteren med praktscoring: – Det er telepati

Reserven Rafinha sto frem i Lionel Messis skadefravær.

Barcelona-Inter 2-0​​

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst.

Barcelona måtte klare seg uten Lionel Messi i oppgjøret mot Inter etter at argentineren brakk hånden i seriekampen mot Sevilla forrige helg.

Det viste seg ikke å være et problem.

For Messis erstatter for kvelden, Rafinha, grep sjansen med begge hender. Han la grunnlaget for hjemmelagets seier med sin scoring i førsteomgang.

Målet kom etter en fantastisk pasning fra Luis Suárez.

– Det er telepati, rett og slett. Det er det som gjør fotball til kunst noen ganger, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– Man satt og tenkte på at Lionel Messi var det som manglet, men han satt og så på og smilte like bredt som alle andre etter den scoringen. Den pasningen er fra en annen planet.

Like før slutt avgjorde Jordi Alba kampen etter nok et praktfullt Barcelona-angrep. Denne gang var det Ivan Rakitic som viste strålende teknikk og overblikk som regissør.

– 2-0. Ingenting å si på resultatet. Vi var spente på hvordan dette Barcelona-laget skulle klare seg uten Messi, men vi kan vel si at de klarte i hvert fall denne oppgaven uten problemer, konstaterte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker ved kampslutt.

KUNNE GLISE: Lionel Messi gliste bredt fra tribuneplass.
KUNNE GLISE: Lionel Messi gliste bredt fra tribuneplass. Foto: Manu Fernandez

Både Barcelona og Inter hadde startet gruppespillet perfekt med to seirer, og tidligere på kvelden ble de servert en gavepakke da PSV og Tottenham spilte uavgjort i Eindhoven.

Seieren betyr at Barcelona så å si allerede er videre fra gruppen med åtte poeng ned til PSV og Tottenham med tre kamper igjen å spille.

Fotballmagi fra Barcelona

Både Inter og Barcelona hadde hver sin målsjanse innen det var gått tjue minutter, men det var en avventende stemning Camp Nou.

Inter lå lavt og kompakt, og katalanerne var avhengige av at noen andre sto frem i Messis skadefravær.

Og det gjorde ingen ringere enn erstatteren Rafinha, som faktisk var utleid i Inter forrige sesong. Han sendte hjemmelaget i ledelsen etter 32 minutter med en presis avslutning.

Målet kom etter praktfullt angrepsspill regissert av Luis Suárez. Og på tribunen kunne en siviltkledd Lionel Messi applaudere sine lagkamerater.

– Et innlegg fra absolutt øverste hylle fra Luis Suárez. Selv Lionel Messi må jo ta av seg capsen for den. Det var praktfullt, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Philippe Coutinho var nær ved å doble ledelsen på frispark like før pause. Brasilianeren banket løs fra snaue 20 meter og ballen tok i muren. En utspilt Samir Handanovic i Inter-målet kunne lettet se at ballen snek seg like til side for mål.

Dermed sto det kun 1-0 til pause.

Inter startet andreomgangen bra

– Barcas dominans bare vokste utover omgangen og Inter skal slite med å komme tilbake i denne kampen, sa Alsaker idet pausesignalet lød.

– Det er en grunn til at Rafinha er inne. Jeg synes han har spilt en bra omgang. Man ser at han har veldig lyst til å bidra, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller i pausen.

Inter gikk respektløst til verks etter pause og presset Barcelona til å gjøre flere feil på egen banehalvdel. Innbytter Matteo Politano var nær ved å skru et innlegg rett i mål i det 51. minutt, men Marc-André ter Stegen fikk avverget med en kvalifisert redning.

Barcelona tok over initiativet

Suárez var den som virkelig tok tak offensivt uten Miessi, og hanviste seg frem etter en snau time da han driblet to Inter-forsvarere før han banket løs fra rundt syv meter. Handanovic måtte lage en skummel retur, men Inter fikk klarert.

Like etter burde Clément Lenglet doblet ledelsen da han havnet alene med keeper etter en dødball, men Inters slovenske målvakt reddet med en mesterlig beinparade.

Etter 70 minutter satt Coutinho ballen i tverrligger fra kloss hold etter en flott Barcelona-kontring.

Like etter gikk målscorer Rafinha av banen, til stående ovasjoner fra hjemmefansen.

– Han var meget, meget gode den siste halvtimen av førsteomgang. Litt mer usynlig i denne andreomgangen, sa TV 2s ekspert Petter Myhre.

Alba avgjorde kampen

Venstreback Jordi Alba avgjorde kampen fem minutter før slutt med sin 2-0-scoring. Spanjolen kom på et sugende løp fra sin venstreback-posisjon og Rakitic sendte ham alene gjennom med en fantastisk pasning.

Alba vippet ballen lekkert i mål og roet dermed eventuelle nervøse hjemmetilhengere.

– Det er så praktfullt hvordan de vekter pasningene. Det er strålende fotball, sa Myhre om forarbeidet til Rakitic.

2-0 ble også sluttresultatet.