FORSKJELL PÅ FOLK: Wayne Rooney (t.v.) har en langt bedre lønn i DC United enn Zlatan Ibrahimovic har i LA Galaxy.
FORSKJELL PÅ FOLK: Wayne Rooney (t.v.) har en langt bedre lønn i DC United enn Zlatan Ibrahimovic har i LA Galaxy. Foto: Dave Thompson

Rooney tjener nesten dobbelt så mye som Zlatan

Stor forskjell på lønningene til de to tidligere Manchester United-spissen, men begge har et stykke til lønnstoppen i Major League Soccer

Hele 27 spillere i Major League Soccer tjener bedre enn Zlatan Ibrahimovic, som hever drøyt tolv millioner kroner i året.

Det viser den ferske lønnsoversikten som MLS offentliggjorde denne uken.

Ibrahimovic har spillere som Bradley Wright-Phillips, Borek Dockal og Jonathan dos Santos foran seg på lønnslistene i MLS.

Sports Illustrated har meldt at Ibrahimovic aksepterte å gå ned 95 prosent i lønn da han ble LA Galaxy-spiller, ifølge Marca.

37-åringen er ikke blant de to spillerne i klubben som får betalt lønn av MLS. Derfor er han innenfor lønnstaket og tjener langt mindre enn man skulle tro.

Ibrahimovic gikk til LA Galaxy fra Manchester United i mars, men han har allerede blitt linket hjem til Europa.

Hans tidligere lagkamerat i Manchester United, Wayne Rooney i DC United, er også et stykke fra toppen, men tjener likevel bedre enn Ibrahimovic - nesten dobbelt så mye.

Rooney har en årslønn på 23 millioner kroner og er den niende best betalte spilleren i MLS i New York City. Han er i motsetning til Ibrahimovic en såkalt «designated players» og kan derfor heve en langt høyere lønn.

Det er to Toronto-spillere som topper lønnsstatistikken. Tidligere Juventus-spiller Sebastian Giovinco tjener mest med sin årslønn på nesten 60 millioner kroner. Klubbkamerat Michael Bradley, kjent fra klubber som Aston Villa og Roma, har 54 millioner kroner i året.

Carlos Vela, Bastian Schweinsteiger, Giovani dos Santos, David Villa og Jozy Altidore er også blant de ti spillerne med de feteste lønningene.

Skjelvik tjener best

Jørgen Skjelvik er den best betalte av nordmennene i MLS. Forsvarsspilleren har en årslønn på over åtte millioner kroner etter å ha kommet gratis fra Rosenborg etter 2017-sesongen.

Jørgen Skjelvik er MLS' best betalte nordmann. Forsvareren har en årslønn på over åtte millioner kroner etter å ha kommet gratis fra Rosenborg etter 2017-sesongen.

Deretter følger LA Galaxy-kamerat Ola Kamara med sine over sju og en halv millioner kroner, et par hundre tusen mer enn Adama Diomandé.

Jo Inge Berget tjener nærmere sju millioner kroner i året.

Får betalt uten å spille

New York Red Bulls har fortsatt Muhamed Keita lønningslisten, selv om han ble frigitt tidligere i år. Frem til han finner seg en ny klubb får han en årslønn på om lag tre millioner kroner.

– Jeg har kontrakt med New York ut 2019. Jeg vil ikke kommentere lønnen, men den er såpass bra at jeg ikke trenger å røre på meg nå, liksom. Og vi er enige om at de betaler meg ut kontraktstiden så lenge jeg ikke har en ny klubb, sa Keita til VG tidligere i år.

Keita var nær en retur til Strømsgodset tidligere i år, men overgangen strandet. Det skal ha vært en «teknisk feil» som stoppet det hele, fikk Drammens Tidende opplyst av sportssjef Jostein Flo.

– Jeg må spille kamper, det er viktig, sa Keita selv til avisen.