Oslo  20180502.
Maren Lundby er med på a-landslaget kvinner 2018-2019. Hopp. Skihopp.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20180502. Maren Lundby er med på a-landslaget kvinner 2018-2019. Hopp. Skihopp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Lundby får like mye som herrene i Raw Air

Kvinnehopperne får like mye prispenger per renn som herrene under vinterens Raw Air. Vinneren kan hoppe inn over en halv million kroner.

Premiepengene for den første utgaven av kvinnenes Raw Air ble kunngjort på en pressekonferanse i Holmenkollen onsdag. Hoppturneringen arrangeres for tredje gang kommende vinter.

Terje Lund, som er arrangementssjef i Norges Skiforbund, opplyser at kvinnene og mennene vil få like premiepenger per renn.

– Det er slik at guttene har litt flere renn enn jentene nå det første året. Totalt vil premiepengene for jentene være på 55.000 euro, sa Lund.

Beløpet tilsvarer 522.000 kroner etter dagens kurs. I Raw Air går 35.000 euro til vinneren, 15.000 til nummer to og 5000 euro til hopperen som tar tredjeplassen.

– Vi ønsker å skape verdens viktigste og mest prestisjefylte hoppturnering. Der har jentene sin naturlige plass. Kanskje blir Maren og de andre hoppjentene større enn gutta i RAW AIR om noen år. Vi ser en betydelig økning i interessen rundt hopp for kvinner. Det er ekstra gledelig at Hopp-Norge kan gå foran og legge til rette for at jentene kan kjempe om pengepremier som gjør at de virkelig kan leve av idretten de elsker. Pengepremiene løfter RAW AIR Ladies opp til å bli jentenes viktigste arrangement, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

(©NTB)