BLINKSKUDD: Forbundet er svært fornøyd med at Christian Berge fortsetter som norsk landslagssjef.
BLINKSKUDD: Forbundet er svært fornøyd med at Christian Berge fortsetter som norsk landslagssjef. Foto: Johansen, Carina

Suksesstrener Berge forlenger kontrakten til 2025

Christian Berge har signert for fem nye år som landslagssjef.

Landslagssjef Christian Berge har hatt suksess med håndballgutta, og Norges Håndballforbund forlenger nå kontrakten hans til etter VM i januar 2025.

Berge som tok over landslaget våren 2014 hadde nå en kontrakt til etter EM på hjemmebane i 2020. Men allerede nå får han fem nye år.

– Det er fantastisk moro å ha muligheten til å holde på så lenge for jeg trives veldig godt med å være landslagstrener. Jeg synes det er vanvittig artig å trene disse gutta, og jeg trives veldig godt i teamet. Så lenge drivkrafta er glede, og vi har det så godt sammen, så har ikke jeg lyst til å gå noen andre plasser, sier Christian Berge til TV 2.

– Vi har en ung spillergruppe der det finnes et vanvittig potensial. Jeg tror vi kommer til å være en av nasjonene i medaljekampen i mange år. Langsiktigheten gjør at det blir lettere å jobbe mot målet som er å stå øverst i et mesterskap. Jeg synes vi er på riktig vei.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol er også leder av spillerrådet. Han er godt fornøyd med at Berge har fått ny og lang kontrakt.

– Vi er selvsagt veldig fornøyde med at sjefen fortsetter, sier Myrhol i en pressemelding fra NHF.

– Samarbeidet med trenerteamet med Berge i spissen og spillerne har vært veldig bra fra dag en. Derfor gleder vi oss til fortsettelsen.

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, ser på forlengelsen som en svært god nyhet.

– Berge har på alle måter fylt rollen slik vi ønsker. Ikke bare for vårt seniorlandslag, men også med hovedansvaret for alle fem landslag på herresiden. Med Berge har håndballgutta tatt store steg, og utviklet seg til et lag vi har stor tro på skal hevde seg i toppen internasjonalt i mange år framover, sier Langerud.

Tidligere i dag lekte håndballgutta med Østerrike.