GRAVID: Stine Skogrand.
GRAVID: Stine Skogrand. Foto: Pedersen, Terje

Stine Skogrand er gravid

Stine Skogrand må sette håndballen på vent på grunn av lykkelige omstendigheter.

Det skriver håndballforbundet i en pressemelding onsdag.

Stine Skogrand, som til daglig spiller i danske Herning Ikast Håndbold, må ta pause fra både landslag og klubbhåndball fordi hun er gravid.

25-åringen er samboer med Norges landslagsspiller og Skjern-spiller Eivind Tangen. Paret venter venter sitt første barn til sommeren.

– Stine Skogrand vil av denne grunn naturlig nok ikke være å finne blant spillerne i Norges tropp til de kommende kamper i Møbelringen Cup og det påfølgende EM i Frankrike. Hun spiller etter planen sin siste kamp for Herning Ikast Håndbold 30. oktober (bortekamp mot Silkeborg Voel, klubben hun forøvrig spilte for forrige sesong), opplyser håndballforbundet i en pressemelding.

VENTER BARN: Eivind Tangen og Stine Ruscetta Skogrand
VENTER BARN: Eivind Tangen og Stine Ruscetta Skogrand Foto: Ruud, Vidar

Stine Skogrand har hittil spilt 72 A-landskamper og scoret 114 mål siden hun debuterte for Norge 20. april 2013 mot Sør-Korea. Den siste kampen hun spilte var mot Danmark i Golden League 30. september i år.

TV 2-ekspert Bent Svele er glad på Skogrands vegne, men han mener samtidig graviditeten skaper hodebry for landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Det betyr ganske mye at hun ikke kan være med, i og med at Nora Mørk er ute. Skogrand og Amanda Kurtovic var nok spillerne Thorir Hergeirsson hadde sett for seg skulle bekle den høyre bakspiller-posisjonen. Med både Mørk og Skogrand ute mister vi noen keivhendte alternativer. Nå må Hergeirsson ringe Linn Jørum Sulland. Hun har gjort det bra i Vipers og Champions League, i tillegg til å være sikkerheten selv på straffer. I bakhånd har Hergeirsson også Moa Högdahl og Silje Waade, sier Svele til TV 2 Sporten.

– Skogrand er en viktig forsvarsspiller i tillegg til at hun er en sterk bidragsyter fremover. Det er hyggelig for Stine og for Eivind Tangen, men det er en liten strek i regningen for Norge. Det må man regne med i perioder, poengterer TV 2-eksperten.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gratulerer Skogrand med den hyggelige meldingen om at hun er gravid.

– Vi i trenerteam landslag kvinner, gleder oss selvsagt stort på Stine og Eivind sine vegne, vi gratulerer og ønsker lykke til! Stine har i siste årene blitt en stadig mer sentral spiller i LKS - og vi har nå en kvalitetsspiller mindre å velge i i et EM-uttak. Men det er jo slik at når en spiller blir forhindret i å delta, så får andre muligheten, og slik går livet videre, også i håndballen, sier landslagssjefen.

Også Herning Ikast-treneren gratulerer.

– Men det blir en sportslig utfordring for laget, for hun blir vanskelig å erstatte, poengterer Kristian Kristensen.