SARPSBORG-TRENER: Geir Bakke intervjues etter kampen mot Kristiansund tidligere i år.
SARPSBORG-TRENER: Geir Bakke intervjues etter kampen mot Kristiansund tidligere i år. Foto: Braastad, Audun

– De er et knepp over Rosenborg

Geir Bakke og Sarpsborg 08 venter tøff batalje når de møter Malmö i Europa League torsdag.

Se Sarpsborg mot Malmö på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo torsdag fra kl. 20:50

Torsdag kveld møtes Sarpsborg 08 og Malmö til tredje gruppespillkamp i Europa League. Lagene ligger likt etter to spilte kamper og Sarpsborg trener-Geir Bakke er ydmyk foran møte med svenskene.

– Vi vet at Malmö er et av Skandinavias beste lag og vi har masse respekt for de og den kvaliteten de har, sa Bakke på onsdagens pressekonferanse før oppgjøret.

Utfallet av kampen kan bli svært viktig ettersom alle lagene i gruppen står med tre poeng etter to kamper.

– Et knepp over Rosenborg

Malmö har flere års erfaring fra både Europa- og Champions League og Bakke rangerer svenskene høyt i Skandinavia.

– Vi vet at vi møter et lag som har masse erfaring fra Europa-spill. De har vært det beste laget i Sverige en del år nå, og de er et av de beste lagene i denne gruppa. Hvis jeg skal plassere Malmö så vil jeg si at de er et knepp over Rosenborg og et knepp under FC København.

En spiller som har nytt godt av Sarpsborgs Europa-eventyr er Kristoffer Zachariassen. Midtbanespilleren står med to scoringer på to kamper i Europa League.

– Det har gått bra for min del, men også for laget, så jeg håper det gode spillet kan fortsette i morgen.

Et poeng på de siste åtte

Sarpsborg har ikke vunnet i Eliteserien på åtte kamper og står med syv tap og et uavgjort på like mange, samtidig som de har imponert stort i Europa League.

– Det er vanskelig å si hvorfor det har blitt sånn. Jeg tror Europa-spillestilen passer oss bedre når vi kan vinne ballen høyt i banen og sette sjansene våre derfra, i motsetning til når vi møter lag som ligger lavere her hjemme i Norge. Det er gjerne der vi sliter, forteller Zachariassen.

Midtbaneprofilens gode spill har ført til at det flere ganger har blitt diskutert om han fortjener en plass på landslaget. Assistent Per Joar Hansen har blant annet uttalt at Zachariassens prestasjon mot Genk var en god søknad.

– Det er jo gøy at det har vært litt snakk rundt det, men det er ikke noe jeg går rundt å tenker på. Det er jo det som er drømmen men jeg må bare fortsette å prestere på banen så kommer forhåpentligvis muligheten etterhvert.