Dette har gjort Norges superstjerne enda bedre

Sander Sagosen er blitt flinkere til å lytte til kroppen.

Se Håndballgutta i VM-oppkjøring mot Østerrike på TV2 og TV 2 Sumo onsdag fra kl.18!

Sander Sagosen har trent knallhardt for å nå verdenstoppen, men er nå blitt enda bedre etter å ha lært seg å hvile også.

Det tøffe kampprogrammet i franske PSG kombinert med landslagsspill krever at den norske stjernespilleren er flink med helheten.

Nå er gull med Norge neste mål.

– Jeg er blitt ett år eldre i en klubb som kjemper i toppen i alle turneringer. Jeg vet hva jeg går til og hva som kreves. Hva som må gjøres fysisk, og ikke minst det å få nok hvile i en sesong med mange kamper og stor belastning med mye reise, sier Sagosen til TV 2.

– Vet at toppnivået mitt er bra
Han fikk overraskende mye tillit i den franske toppklubben i sin første sesong i Frankrike.

Nå i sin andre spiller han nær 60 minutter som playmaker i hver kamp, men får hvile noe i forsvar. Det er blitt mer ansvar på 23-åringen etter at den franske stjernen Nikola Karabatic ble skadet.

– Det jeg er blitt flinkere på enn i fjor er hvile og restitusjon. Det er en egen kunst å hvile når du kan og trene når du må, og gjøre alt til riktig tid.

– Sammen med kjennskapen til hva jeg går til vil det gjøre meg til en bedre håndballspiller. At jeg kan prestere på et høyere nivå i hver kamp fordi jeg er bedre restituert og mer «fit». Det er enklere å ha et høyt toppnivå enn høyt bunnivå. For meg handler det om heve bunnivået hele tida fordi jeg vet at toppnivået mitt er såpass bra.

– Denne sesongen synes jeg at jeg har utviklet spillet med linje, og blitt enda råere mann mot mann der jeg skal vinne hver duell.

– Blir bedre og bedre
​Landslagssjef Christian Berge følger sin stjernespiller tett, og legger merke til den fine utviklingen.

– Sander blir bedre og bedre. Han drar mye av lasset i PSG nå som Karabatic er ute, og det er fantastisk. I de fleste kamper jeg ser dominerer han. Men jeg skulle gjerne sett at han spilt mer forsvar, for jeg trenger Sander begge veier, sier Berge.

Sagosen selv er ikke bekymret for forsvarsspillet ennå. Ei heller at han spiller midt back i klubb, og mest venstre back i landslag.

– Det er kun små justeringer som er fort gjort å endre på. Jeg synes håndballivet er bra nå, ting går på skinner, sier Sagosen.

I VM-oppkjøringen denne uken spiller han mot Østerrike onsdag kveld, men står trolig over søndagens kamp mot regjerende Europamester Spania på grunn av belastningen.

Ambisjonene hans for mesterskapet i januar er skyhøye.

– Vi har alle muligheter for å komme til en semifinale. Vi sikter mot gullet, jeg synes det må være målet, og jeg tror jeg har gutta med meg. Nå vet vi hvor kjipt der å bli nummer to i et VM, det å tape en VM-finale. Det er kult å si at du har spilt VM-finale, men det er veldig mye kulere å si at du har vunnet en. Det er det vi drømmer om. Og da må vi tørre å si det høyt.