Orkanen Willa har truffet Mexicos kyst

Orkanen Willa har truffet Mexicos kystområder. Fiskerlandsbyer, turistområder og gårdsbruk kan bli utsatt for store ødeleggelser.

Orkanen traff land omtrent 100 km fra kystbyen Mazaltan natt til onsdag. Mer enn 4250 mennesker skal være evakuert i flere kystbyer Foto: Marco Ugarte/AP
Orkanen traff land omtrent 100 km fra kystbyen Mazaltan natt til onsdag. Mer enn 4250 mennesker skal være evakuert i flere kystbyer Foto: Marco Ugarte/AP

Orkanen har bøyd kraftledninger og skapt flom etter at den slo inn over Mexicos kyst natt til onsdag.

– Den var veldig sterk, sa Cecilia Crespo, en talsperson for politiet i Escuinapa, en kystby nær stedet stormen slo innover land, ifølge Reuters.

- Den slo ned trær, lamper og vegger. Det er ikke strøm, la Crespo til.

USAs nasjonale orkansenter (NHC) fraråder folk å oppholde seg utendørs.

Mellom 7.000 og 8.000 mennesker skal være evakuert, de fleste av dem i delstaten Sinaloa.

Føderale myndigheter i Mexico har sendt ut et nødvarsel i 19 kommuner i delstatene Nayarit og Sinaloa.

– Det regner dagen lang, gatene er tomme og alt er stengt. Men ikke alle ønsker å forlate de rammede områdene, selv om myndighetene har gjort det klart at de gjenværende selv er ansvarlige for farene de kan bli utsatt for, sier Alberto Hernandez, en hotellarbeider i Teacapan som har valgt å bli igjen.

Uværet var en periode så kraftig at det kvalifiserte for kategori 5 – den kraftigste orkan-kategorien. Senere har det svekket seg til kategori 3.

Likevel må innbyggerne i området forberede seg på livsfarlige bølger, kraftig stormflo, styrtregn, flom og jordskred. Den vedvarende vindstyrken var på 57 meter per sekund idet uværet nærmet seg land.

Flere fiskerlandsbyer ligger også utsatt til. Øygruppa Islas Marias, 10 mil utenfor kysten, har allerede fått føle Willas vrede. På øygruppa ligger det blant annet et fengsel og et naturreservat. Myndighetene har ikke kommet med detaljer om eventuelle skader på fengslet, skriver CBS News.

Den tropiske stormen Vicente, som rammet den sørlige delen av Mexico, tok denne uka livet av elleve personer, ifølge Luis Felipe Puente, lederen i det nasjonale katastrofehåndteringsbyrået.

(©NTB/TV 2)