Hodebry for Valverde: – Jeg røper ingenting

Barcelona-treneren vil ikke si hvordan han skal fylle tomrommet etter Lionel Messi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Barcelona mot Inter på TV 2 Sport 1 og Sumo onsdag kveld fra klokken 20.00.

Barcelona er uten Lionel Messi i Champions League-møtet med Inter onsdag etter at den lille ballkunstneren pådro seg et armbrudd i duell med Sevillas Franco Vázquez lørdag.

​Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst!

Messi vil være ute i minst tre uker. Det betyr at han også mister El Clásico søndag.

– Han kan erstattes med ulike spillere, eller så kan du endre måten å spille på. Alle dere (pressen) kommer til å spekulere i det. Det samme vil motstanderne. Jeg kommer ikke til å røpe det, sier Barcelona-trener Ernesto Valverde på pressekonferansen tirsdag.

Valverde innrømmer ikke uventet at de stiller svekket uten Messi.

– Det er veldig vanskelig hvis alt ansvaret skal ligge på en spiller. Vi må jobbe sammen, så fraværet blir minst mulig merkbart, sier treneren.

Til tross for en noe trøblete sesonginnledning med fire poengtap, er Barcelona på topp i La Liga etter ni runder. Katalanerne står også med full pott i Champions League.

– Å erstatte Messi kan ikke gjøres med bare én spiller. Messi gjør også de andre spillerne bedre, for han scorer minst 20 mål og alle forventer at Leo avgjør kampen. Nå må resten stå frem, og jeg stoler på at laget løser det uten Leo, sier venstreback Jordi Alba på pressekonferansen.

Messis bruddskade ble tema i TV 2s nye podkast «B-laget» denne uken.

– Jeg kan ikke fatte at han ikke har sittet på tribunen i flere kamper enn han har gjort, for maken til juling den lille karen har fått på ankler, legger, knær og hofter. Det er et under at han fortsatt løper rundt og er så god med alle motspillerne som har prøvd å ødelegge ham, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Det var Ousmane Dembélé som erstattet Messi mot Sevilla, men den franske driblekanten slet med å imponere Barcelona-supporterne.

– Det er det samme med Dembélé som alle andre spillere: Du må være klar når du får muligheten. Du må stå på i trening og kamper. Dembélé mistet ballen, men det gjorde også Ivan Rakitic, Luis Suárez og Philippe Coutinho, sier Valverde.

AS skriver at Barcelona-supportere pep mot Dembélé flere ganger. 21-åringen har startet ni av tolv kamper denne sesongen og scoret fem mål.