Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde 6. juli i Lærdal i den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksvei 5. Med seg i bilen hadde han et barnebarn som satt og sov. Da Ap-veteranen sovnet, skjente bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte først med fjellveggen på venstre side og deretter med fjellveggen på den andre siden.

Det var NRK som omtalte saken først.

Barnebarnet kom uskadet fra hendelsen, mens Kolberg pådro seg et brannsår på underarmen etter at kollisjonsputen ble utløst.

Begge ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Lærdal sykehus.

– Jeg er veldig glad for at det gikk bra med oss. Det var en forskrekkelig opplevelse, sier Kolberg til TV 2.

– Meget beklagelig

Kolberg ser alvorlig på det som har skjedd, og er også glad for at ingen andre ble involvert eller skadet.

– Jeg er veldig glad for at ingen andre ble involvert. Det kunne fort ha kommet noen i mot. Det som har skjedd er meget beklagelig, og jeg tar selvkritikk, sier han.

Kolberg forteller at han hadde vondt i halsen og ørene den dagen, og hadde blitt ekstra trøtt som en følge av det.

– Dette viser bare hvor viktig det er å følge veitrafikklovens paragraf 3 og være aktpågivende til enhver tid, sier han.

Til NRK sier han at kona kom kjørende bak i sin egen bil.

– Jeg sjekket først om barnebarnet var uskadd, og så at jeg selv var uskadd. Men det var noen skremmende sekunder for kona, sier Kolberg.

Kolberg ble ilagt 8.000 kroner i bot og fratatt førerkortet for seks måneder.

– Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje og jeg har fått en lærepenge, sier han.

Bilen bremset selv

Ifølge Kolberg er det mye takket være hans nye Volvo at det gikk så bra som det gikk. Politiet fortalte ham at det var 12 meter med bremsespor etter bilen.

– Bilen bremset selv og varslet nødsentralen. Mens vi satt i bilen og røyk drev inn til oss, kom det en svensk stemme i høyttalerne som spurte hvordan det gikk med oss, sier Kolberg, som lovpriser både den nye bilen, nødetatene og sykehuset i Lærdal for at det gikk bra.