TILTALT: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mot en taxisjåfør i København.
TILTALT: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mot en taxisjåfør i København. Foto: Åserud, Lise

Detaljene i Bendtner-tiltalen: Sparket taxisjåfør i ansiktet

Taxisjåføren skal ha blitt slått ned og sparket i ansiktet av Nicklas Bendtner.

Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mot en taxisjåfør i København sentrum natt til 9. september.

Ifølge tiltalen, som Adresseavisen har fått innsyn i, skal Bendtner slått ned taxisjåføren med knyttet neve. Dansken skal så ha sparket taxisjåføren mens han lå nede.

Sparket gjorde at taxisjåføren måtte opereres for kjevebrudd. Han er tiltalt etter paragrafen som omfatter simpel vold, skriver Adresseavisen tirsdag.

Nicklas Bendtners advokat Anders Németh uttalte til VG at hans klient «nekter seg skyldig» da meldingene om tiltalen først kom tidligere denne måneden.

Taxisjåføren er tiltalt for forsøk på vold mot Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff, som skal ha fått en gjenstand kastet etter seg. Ifølge Roepstorffs innlegg på sosiale medier var det en flaske som ble kastet.

Taxisjåføren nektet seg skyldig for forsøk på vold, uttalte advokat Grith Stage til Ekstrabladet.

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, vil ikke kommentere detaljene i tiltalen overfor Adresseavisen.

– Jeg beklager overfor klubben av hele mitt hjerte. Rosenborg er en god klubb, og den føles som et nytt hjem og en ny familie for meg. Her har jeg fått være den personen jeg ønsker å være, sa Bendtner selv på en pressekonferanse på Brakka få dager etter hendelsen.

Bendtners kjæreste gikk like etter hendelsen ut i sosiale medier og hevdet at Rosenborg-angriperen handlet i selvforsvar.

Bendtner var tilbake fra skade mot Lillestrøm søndag, men fikk krass kritikk for innsatsen i det målløse oppgjøret på Åråsen. Forrige uke ble det kjent av Bendtner har lagt huset sitt i Trondheim ut for salg.