Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun tok selv kontakt med familien sin. Hun hadde søkt ly i en hytte 8. kilometer fra huset, og fikk låne en telefon av noen arbeidere i en annen hytte, opplyser kvinnen til TV 2.

– Hun har gått litt langt uten telefon, for så og søkt ly i en hytte som var under bygging. Da hun ble funnet fikk hun lånt en telefon og ringt hjem til familien, sier Tore Grindem, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

En stor leteaksjon ble satt i gang etter hun at hun ble sist sett utenfor sitt eget hus i ti-tiden mandag morgen i Åros i Buskerud. Det var familien som meldte henne savnet.

– Hun forlot huset i ti-tiden da hun skulle ut med hunden. Familien var på jobb og skole, da de kom hjem oppdaget de at hun var borte. De begynte selv å lete i nabolaget uten resultater, til slutt var det mannen som meldte henne savnet hos oss på kvelden, fortalte Christian Gulli, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 natt til tirsdag.

Politiet satte i gang søk umiddelbart rundt huset og i områder hvor hun pleier å gå tur med hunden, etterhvert ble helikopter satt inn.

– Vi startet med søk rundt huset hennes, nå har vi laget en sirkel som vi søker i, med bistand fra Norske Rednigshunder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors som bisto på kort varsel i løpet av natten. Vi var raskt ute med helikopter, og vi vil ta en ny status i løpet av tirsdags morgen om vi vil fortsette med helikoptersøk, sa Gulli videre.

Kvinnen pleier å gå tur i skog og mark i nærområdet. Terrenget gjorde søket ekstra vanskelig.

– Vi har ikke noen forventning om hvor hun kan være. Hun pleier i gå i et området hvor det er store skogsområder og kupert, dette gjør søket ekstra komplisert, sa operasjonslederen.