Özil skinte i Arsenals tiende strake seier

Arsenal tok sin tiende strake seier etter tre vidunderlige scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Leicester 3-1

​Se sammendrag i videovinduet øverst!

Arsenal havnet under mot Leicester etter selvmål av Héctor Bellerín, men anført av en strålende Mesut Özil og målkåt Pierre-Emerick Aubameyang snudde til 3-1-seier.

Like før pause utlignet Özil til 1-1 etter et glitrende angrep, før samme mann åpnet hele Leicester-forsvaret før Aubameyangs 2-1-scoring. Like etter satte innbytteren inn sin andre til 3-1 etter målgivende av Özil.

– Det kan ikke gjøres vakrere, sa TV 2s Premier League-kommentator Espen Ween om Arsenal fantastiske angrepspill.

Özil ble byttet ut med tolv minutter igjen til stående applaus på Emirates.

– Selv om han byttes ut, så er det han som har spilt hovedrollen, sa Ween.

Tyskeren har måttet tåle mye kritikk de siste månedene, og er reist spørsmål om han i det hele tatt passer under Emery.

– ​ Når han spiller på dette nivået, er det ikke mange som er bedre, kommenterte TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid.

– Özil var helt fantastisk. Det han gjør med ballen er helt nydelig. Özil gjør en helt sinnssykt god kamp, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

Det var den tiende strake seieren i alle turneringen for Arsenal, som er oppe på fjerdeplass med bare to poeng opp til ledende Manchester City.

– Jeg trenger ikke å fortelle at han er en god spiller. Det har han vist de siste årene. Når du gir ham sjansen i favorittposisjonen bak en spiss, så kan han gjøre alt. I dag viste han at han kan score, assistere og være farlig når vi går fremover, sier Arsenal-stopper Shkodran Mustafi om Özil.

Leicester ligger på ellevteplass i Premier League.

Snytt for straffespark

I det 18. spilleminuttet ville Leicester ha straffespark da Rob Holding, som allerede hadde gult kort, handset i en hodeduell.

– Leicester er snytt for et soleklart straffespark. Dommer står glimrende plassert, og det er nesten ufattelig at han ikke får det med seg. Har han fått det med seg, så må han ha tenkt at det ikke var med overlegg, sa Ween.

Få minutter senere kom Harry Maguire til kampens første store sjanse. Et frispark ble slått mot Maguire på bakerste stolpe. Headingen ble fint reddet av Bernd Leno.

Etter en halvtimes spill tok Leicester ledelsen. Ben Chilwell tok med seg ballen oppover venstresiden og skulle slå inn foran mål. Ballen gikk innom Héctor Bellerín, som fintet ut Leno og satte ballen i eget mål.

– Det er ingenting å si på at Leicester leder. Det er fortjent, sa Espen Ween.

Özil fant åpningen

Mot slutten av førsteomgang viste Arsenal bedre tendenser, og minuttet før pause kunne Mesut Özil avslutte et mønsterangrep til 1-1 for hjemmelaget.

– Det er så iskaldt og herlig arrogant. Han er så laidback. Det er nesten bare Özil som scorer sånne mål, sa TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

Arsenal styrte åpningen av andreomgang, men tolv minutter etter pause var det Leicester som kom til den første store muligheten. Wilfred Ndidi steg til værs på et hjørnespark og headet ballen i tverrliggeren.

Etter en times spill kastet Unai Emery inn Pierre-Emerick Aubameyang.

Innbytteren med dobbel

Et par minutter senere sto det 2-1. Özil åpnet Leicester-forsvaret med en pasning til Bellerín, som slo inn til Aubameyang. Stjernespissen fra Gabon fikk en enkel oppgave med å trille inn kveldens andre Arsenal-scoring.

Like etter broderte Arsenal-angriperne seg igjen strålende gjennom Leicester-forsvaret, og Özil kunne servere Aubameyang, som enkelt kunne sette inn kveldens andre mål.

Alexandre Lacazette burde satt inn 4-1 senere i omgangen da han ble spilt i drømmeposisjon av Özil, men avslutningen gikk rett på Kasper Schmeichel.

Arsenal kontrollerte kampen inn til 3-1 og lagets sjuende strake ligaseier.