SMILTE DA: Lyngby-trener Mark Strudal og Nicki Bille Nielsen da overgangen var i orden.,
SMILTE DA: Lyngby-trener Mark Strudal og Nicki Bille Nielsen da overgangen var i orden., Foto: Lyngby

Ga Nicki Bille en siste sjanse – nå får han fyken etter å ha blitt arrestert

Skal ha truet person med luftpistol og ble lagt i håndjern midt i København.

I sommer hentet den danske klubben Lyngby Nicki Bille Nielsen, markedsført med at de ønsket å tilby den tidligere Rosenborg-spissen en ny start.

Under tre måneder senere er Nielsen arrestert i Københavns hovedgate «Strøget» i besittelse av en luftpistol, melder danske TV 3.

København-politiet bekrefter at en person er arrestert, mens Lyngby bekrefter at det dreier seg om spilleren og at de nå vil kvitte seg med ham.

Får sparken

Det opplyser den danske 1. divisjonsklubben i en pressemelding. Bille returnerte til dansk fotball etter å ha sonet en fengselsdom for vold, men klarte ikke å holde seg unna politiets søkelys særlig lenge.

Lyngby presiserer at klubben ikke kjenner 100 prosent til hendelsesforløpet, men bekreftet at Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

– Vi kan på nåværende tidspunkt konstatere at Nicki Bille har forbrutt seg mot klubbens verdier, etikk og moral i en slik grad at det er uforenlig med å representere Lyngby Boldklub. Grensen er overskredet – og det får naturligvis en konsekvens, skriver klubben og fortsetter:

– Lyngby Boldklub vil derfor raskest mulig ta initiativ til å møtes med Nicki Bille og hans agent med henblikk på å oppheve hans avtale.

– Jeg er megatrist på alles vegne, også Nickis familie, men utover det har jeg ingen kommentar før jeg vet hva som er 100 prosent fakta opp og ned i saken. Jeg har ennå ikke snakket med ham, sier agent Nikola Juric.

Lagt i håndjern

Ifølge Ekstrabladet ble den kontroversielle dansken lagt i håndjern midt i Københavns gater etter å ha havnet i en disputt med en syklist. Da skal Nielsen ha trukket luftpistolen og rettet den mot syklisten.

– Det er ikke farlig med tanke på den allminnelige befolkningen, men kan potensielt forvolde skade. Vi vil gjerne sende et signal om at det ikke er en god idé å løpe rundt med en slik en, sier Kristian Rhodin ved København-politiet til avisen.

Nicki Bille Nielsen ble hentet til Lyngby fra Panionios i sommer, kort tid etter at han hadde sonet en fengselstraff.

Urokråke

I juni ble han arrestert av fransk politi i Monaco, og senere dømt til én måned ubetinget fengsel for vold, skriver dansk TV 2. Nicki Bille tok kvelertak på en kvinne, før han slo en kvinne som kom til for å stoppe angrepsspilleren.

– Mange i Lyngby kjenner til behovet for en «second chance». Det er noe vi tror på, og noe vi har gode erfaringer med, sa Lyngbys styreformann da overgangen var klar.

Den siste dommer er langt fra første gang 30-åringen har havnet i politiets søkelys-

I april 2015 ble han i Danmark dømt til 60 dagers betinget fengsel samt 80 timers samfunnstjeneste for å ha motsatt seg arrestasjon, og bitt en politibetjent i armen.

I mars 2009 fikk han en annen dom for vold. Den gang ble han dømt til 40 dagers betinget fengsel. Dommen ble gjort betinget av 50 timers samfunnstjeneste. Straffen fikk han for å ha utdelt et knyttneveslag, ifølge NTB.