Står alene igjen på banen etter grisespill og trenerklikk – så skjer det utrolige

– Det er en helt absurd situasjon. Jeg har aldri sett noe lignende, sier TV 2s håndballekspert.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den bisarre situasjonen øverst. Med tillatelse fra Handball Bundesliga Frauen.

Dramaet som utspilte seg i Bundesliga-kampen mellom SV Union Halle-Neustadt og HSG Bad Wildungen Vipers søndag vekker oppsikt i håndballverden.

Plutselig stod hjemmelaget Union Halle-Neustadt igjen med bare en utespiller, Sophie Lütke, og keeper, Anica Gudelj, igjen på banen – mot et fulltallig Bad Wildungen-lag.

–Det er en helt absurd situasjon, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Jeg har aldri sett noe lignende. At man må ta avkast med én spiller som må kaste den til keeperen. Heldigvis er det ikke så ofte vi ser det.

Fra verre til verst

Foranledningen er en rekke utvisninger. Det rødkledde hjemmelaget hadde allerede tre spillere som sonet to-minutter da gjestene kontret inn 35-24.

I tillegg pådrar en Halle-spiller på seg nok en to-minutter for å dra i Bad Wildungens venstreving på vei gjennom. Dermed var de redusert til to utespillere og en keeper.

– Det kan ikke være sant! Dette har jeg aldri opplevd før, sier den ene tyske kommentatoren.

Men det skulle bli enda verre. Da renner det over for Halle-trener Tanja Logvin, som etter å ha stormet banen fikk rødt kort.

– Hun klikker aldeles. Det koker over. At frustrasjonen blir stor for treneren er ikke vanskelig å forstå når det blir så mange utvisninger, men likevel, sier Bent Svele.

Han mener at det i en slik situasjon bør være mulig for dommeren å vise litt forståelse og prøve å roe situasjonen. Samtidig kjenner han ikke foranledningen, eller hva håndball-legenden Logvin sa.

Opprinnelig ukrainske, senere østerrikske, Logvin var en av bærebjelkene i det sterke Hypo Niederösterreich på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Hun scoret over 800 mål for det østerrikske landslaget, og har tidligere vært spiller og trener i Aalborg.

Utvisningen av henne førte til at nok en Halle-spiller måtte nappes av banen, og dermed måtte laget hennes ta avkast med bare en utespiller på banen.

Sensasjonelt

Det går først som forventet, med baklengsmål, men i det neste forsøket skjer det fantastiske. For kort tid etter at en av lagkameratene er ferdig sonet for to minutter løp de gjennom motstandernes forsvar.

– Det er det morsomste. At de scorer med to utespillere mot seks motspillere, er helt utrolig. Da tar det av i hallen, og det er velfortjent, sier Svele.

Også kommentatorene tok av da.

– Jaaa! Dagens høydepunkt, roper de to nærmest i kor.

Union Halle-Neustadt tapte kampen 26-39 og omtaler på sine Facebook-sider andreomgangen som «unødvendig turbulent og hissig.»

– Det var en bitter avslutning på kampen. Det tok fra oss en del av gleden over seieren, sier Vipers-trener Tessa Bremmer.

– Jeg er glad for at vi vant denne kampen, og at vi slapp unna uten skader.

Halle-Neustadt har startet sesongen svakt, står med fem strake tap i Bundesliga og ligger på 14. og sisteplass. Bad Wildungen er på niendeplass med fire poeng.

Se den bisarre situasjonen øverst. Med tillatelse fra Handball Bundesliga Frauen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook