Mener Lopetegui gjorde tidenes dårligste valg før VM

Det brenner under føttene på Real Madrid-trener Julen Lopetegui.

Se hvordan Real Madrid tapte for Levante i Sportsnyhetene i videovinduet!

«Madrid er i ruiner», skrev den spanske avisen Marca etter det pinlige 1-2-tapet for Levante i helgen da Real Madrids rekke uten seire ble forlenget til fem kamper.

Julen Lopetegui ble presentert som Real Madrid-trener like før VM-sluttspillet i sommer og han fikk følgelig sparken som spansk landslagssjef før åpningskampen.

Nå står Lopetegui fare for å få fyken nok en gang, for Marca meldte søndag er det kun er et tidsspørsmål før han blir avskjediget.

– Lopetegui står i fare for å få sparken. Virkelig. Nå er det snakk om at han må vinne El Clásico. Det er det bra Lionel Messi ikke er med, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i den nye TV 2-podkasten «B-laget».

NY PODKAST: Simen Stamsø-Møller, Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk i TV 2s nye podkast «B-laget».
NY PODKAST: Simen Stamsø-Møller, Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk i TV 2s nye podkast «B-laget».

–​ Men i etterpåklokskap, snakker vi om tidenes dårligste valg da han takket ja til Real Madrid før VM? Han fikk fyken og er i trøbbel igjen. Det er lett å se tilbake og si at det var feil, men han var en «rising star». På fire måneder kan han være ferdig. Altså, ikke ferdig som trener, men resultater er det som har noe å si, spesielt i den fasen av karrieren han er i, sier han.

Da han tok over den spanske landslagsjobben for to år siden, hadde Lopetegui ledet Rayo Vallecano, Real Madrid Castilla, flere spanske ungdomslandslag og Porto.

– Han har holdt på lenge. Vi snakker om at fotballspillere har en flytsone der vi nesten lurer på hva som skjer og om vi drømmer. Det føles litt sånn. Han har prøvd og prøvd og vært én av mange. I Spania er det et ordtak som går på at «sparker du bort en stein, spretter det opp fotballtrenere». Det er så mange av dem og så mange om beinet, men han fikk den muligheten. Jeg synes skikkelig synd på ham, sier Stamsø-Møller.

Taus om ryktene

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener ingen sier nei til Real Madrid.

– Det er det samme med kritikerne av Martin Ødegaards klubbvalg. Når Real Madrid ringer, vil at du skal komme med, du får den kontrakten og de har lagt en plan for deg. Hvem hadde seg nei? Selvfølgelig drar du, sier han.

Til tross for avskjedsryktene, var det Lopetegui som møtte pressen på mandagens pressekonferanse før Viktoria Plzen i Champions League.

– Jeg tenker ikke på noe annet enn kampen på tirsdag, svarte hardt pressede Lopetegui før tirsdagens kamp.

Real Madrid kommer fra tap mot Zenit St. Petersburg i Champions League.

– Tenk å risikere å få sparken på så få måneder for to sånne fotballmaskiner. Du har Spania som har vært verdens beste landslag og Real Madrid som har vunnet Champions League tre ganger på rad, og så får du sparken for begge på fire måneder, sier TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Conte og Mourinho nevnes

Ifølge AS kommer Real Madrid til å beholde Lopetegui minst til etter søndagens El Clásico mot erkerival Barcelona. Avisen nevner samtidig den tidligere midtbaneeleganten Guti som en mulig erstatter.​

Guti ledet tidligere Real Madrids U19-lag og er nå assistenttrener for Besiktas. Real Madrid skal se likheter mellom Zidane og Guti, som begge var populære skikkelser på Santiago Bernabéu. Zidane vant Champions League tre ganger og La Liga én gang etter å ha erstattet Rafa Benítez.​

– José Mourinho og Antonio Conte er to som nevnes. Conte lar seg ikke styre så mye ovenfra, mens Mourinho har vært der allerede. Han tok lurven på Pep Guardiolas Barcelona og vant ligaen. Kan det være sesongens «WTF»-overgang? Inn og fikse, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

José Mourinho har allerede vært ute og nektet for en retur til Real Madrid.

Marca har lansert Castilla-trener Santiago Solari som Madrids førstevalg.

Se Champions League-godbiten mellom Manchester United og Juventus på TV 2 Sport 1 og Sumo tirsdag kveld fra klokken 20.00.