UENIG: Aylar Lie mener skistjernen Petter Northug jr. har krenket hennes privatliv ved å omtale henne i sin nye bok.
UENIG: Aylar Lie mener skistjernen Petter Northug jr. har krenket hennes privatliv ved å omtale henne i sin nye bok. Foto: Scanpix

Gjør endringer i omstridt Northug-bok: – De har lovet å stryke avsnittet om Aylar

Det har vært full splid mellom Petter Northug og Aylar Lie etter at skistjernens bok ble utgitt i forrige uke. Nå har forlaget besluttet å fjerne avsnittet om pokerspilleren.

TV 2 kunne på fredag fortelle at Aylar Lie krever at Petter Northug sin bok tilbakekalles fra markedet, og at innholdet i boken endres.

Advokat John Christian Elden sendte på vegne av Aylar Lie et brev til Pilar forlag for å få stoppet biografien.

TV 2 fikk tilgang til brevet, og der hevdet Lie at hun ikke ble kontaktet av hverken forlag, redaktør eller forfatter før utgivelsen av boka fant sted.

Aylar Lie mener at Northug og forfatteren Jonas Forsang har krenket hennes privatliv.

Vil endre innholdet

I biografien «Min historie» kommenterer nemlig Petter Northug jr. for første gang forholdet til Aylar Lie, og ryktene om at hun tok abort.

Pilar forlag på sin side, mener de har hatt en positiv dialog med Aylar Lie, men kun etter at boken var trykket og klar for butikkhyllene.

Nå melder VG at Pilar forlag vil endre innholdet som omhandler Aylar Lie i boka. Men de hevder samtidig at de står på trygg juridisk grunn ved å ha tatt med avsnittene i boka.

– Våre advokater har konkuldert med at vi står på trygg juridisk grunn, og at det ikke forelegger noen rettsstridig krenkelse av Aylars privatliv, sier forelegger Magnus Rønningen til TV 2 mandag.

– Forlaget har likevel tatt en avgjørelse om å ta ut det aktuelle avsnittet fra boken i fremtidige opplag og i lydbokversjonen, sier han videre.

Skal se nærmere på konsekvensene

Til TV 2 forteller Elden mandag at de ga forlaget et ultimatum.

– Vi ga dem et ultimatum mellom å skrive om boken slik at sannheten kommer frem, eller å stryke det aktuelle avsnittet der hun omtales. Forlaget har lovet å stryke avsnittet. Jeg skal se nærmere på konsekvensene av dette fra Aylars ståsted, skriver han i en SMS til TV 2.

– Selv om det selvsagt er positivt at de nå fjerner feilene, burde de tatt kontakt før boka var trykket, slik at dette kunne vært unngått, skriver han videre.

Bøkene som allerede i bokahandelen, vil bli værende slik de er nå, sier Elden.

– Bøker som allerede er solgt til bokhandler eller publikum vil bare ha betydning i erstatningssammenheng. De endrer før neste opplag, og endrer alle lydbøker. Vi noterer dette, og trenger da ikke be retten om å komme med et slikt pålegg nå, sier Elden i en SMS til TV 2.