Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenche har fått besøk av Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen.

– Jeg blir så imponert over folk som har det perfekt rundt seg på kjøkkenet, for slik er det ikke hos meg, røper Ødegård, som får gode tips av Wenche.

Grove «snurrer» med spinatfyll

  • 6 dl vann eller skummet melk
  • 6 + 2 ss olje
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 50 g gjær
  • 1 ½ ts salt
  • 1-2 ss honning (kan sløyfes)
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl sammalt hvete grov/fin
  • ca 1 l hvetemel

Fyll:

  • ca. 1 l fersk spinat eller ca 250 g frossen
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 beger Kesam
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • grovmalt pepper
  • 2 ts tørket urtekrydder oregano eller merian. Eventuelt 1 ss frisk hakket krydder
  • ca 1 ½ dl revet ost eller biter av mozzarella eller fetaost
  • egg til pensling
  • revet ost til dryss

Rør ut gjæren i lunken væske. Rør inn resten av ingrediensene og 6 ss olje. Elt sammen til en blank og smidig – ikke for fast – deig.

Tilsett 2 ss olivenolje helt mot slutten slik at den eltes lett inn og smører seg rundt deigen. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i 30-40 min.

SPINATSNURR: Fyll snurrene med det du måtte like. Foto: TV 2
SPINATSNURR: Fyll snurrene med det du måtte like. Foto: TV 2

Lag fyllet mens deigen heves.

Frisk spinat forvelles i lettsaltet, kokende vann i 2-3 min før den kuttes fint opp. Frossen spinat tines i en kasserolle. Klem ut overflødig vann av spinaten.

Bland sammen spinat, hvitløk, kesam, egg, salt, pepper og urtekrydder.

Del deigen i to emner og kjevle først det ene emnet til et rektangel. Fordel halvparten av spinatfyllet over deigen og dryss over revet ost. Rull fast sammen, del opp i ca 2 cm skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett.

Dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 50 min.

Kjevle ut og fyll resten av deigen på samme måte.

Pensle med egg og dryss med litt revet ost (kan sløyfes).

Varm stekeovn til 225 °C og stek på midterste rille ved 225 °C i 12-15 min.

Avkjøl på rist.

Fine å fryse.