Statuen av Wenche Foss utenfor Nationalteathret, ble kledd opp med oransje skjerf, som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad, i anledning TV-aksjonen 'Mindre alene sammen' Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statuen av Wenche Foss utenfor Nationalteathret, ble kledd opp med oransje skjerf, som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad, i anledning TV-aksjonen "Mindre alene sammen" Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

TV-aksjonen har samlet inn 239 millioner

Ved midnatt natt til mandag hadde årets TV-aksjon på NRK fått inn 239 millioner kroner. I beløp per innbygger ligger Rogaland best an.

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, som inntektene fra årets aksjon går til.

Kjemper om givertopp

Det var lenge Sogn og Fjordane som tronet toppen over gjennomsnittsbeløpet, men er nå slått av Rogaland som har gitt 52 kroner per innbygger. Førstnevnte er like bak med 51,82 kroner, ifølge oversikten.

Landsgjennomsnittet er 45,12 kroner per innbygger.

På den andre siden av skalaen, er det Østlandet som kommer dårligst ut. Det er Østfold, Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland som er de fem fylkene som har gitt minst. Østfold med sine 40 kroner per innbygger, gjør at de havner på bunn i år.

Selv om Oslo er blant de dårligste per innbygger, har hovedstaden gjort sitt. De er nå fylket som har det høyeste innsamlede totalbeløpet med drøyt 27 millioner kroner, etterfulgt av Akershus med 25 millioner, Rogaland gir 24 millioner og Hordaland med 23 millioner.

Nye rekorder

100.000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur. Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn mer enn 8,3 millioner kroner. I tillegg har næringslivet satt ny rekord med 33,3 millioner kroner, ifølge Kirkens Bymisjon.

37 millioner kom inn via Vipps, mens hele 90 millioner ble lagt i bøssene. Også NRKs P3-aksjon sørget for ny rekord, med 7,84 millioner.

– I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til Kirkens Bymisjon. Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa, er helt uvurderlig, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

(©NTB)