– Det er helt genialt. Det er frisparkenes tiki-taka

Nedrykkstruede Start tok tre livsviktige poeng på Alfheim. Et sensasjonelt frisparktrekk roses opp i skyene av TV 2s eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det sensasjonelle trekket i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Tromsø-Start 1-2

– Det er helt genialt, sier Ole Martin Årst i FotballXtra-studio.

Fire minutter før pause stod sørlendingene for det som er en av årets smarteste dødballvarianter.

Eirik Wichne signaliserte at han skulle legge inn fra dypet med å strekke armene i været. Istedenfor spilte han en kort pasning til Tobias Christensen, som hadde lurt til seg rom ved siden av muren.

18-åringen slo ballen presist til Herolind Shala med første berøring. Alene med keeper var Shala nådeløs.

– Frisparkens tiki-taka

– Det er så følsomt og smart. Det er frisparkenes svar på tiki-taka. «Start-lobben» har fått en konkurrent – «Start-vippen», sier en entusiastisk Årst.

– Når et lag scorer på et innøvd trekk, finnes det ikke en bedre følelse. Det er en slik variant som kan avgjøre om Start holder seg, følger TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen opp.

Da Simen Wangberg var uheldig og satte ballen i eget nett midtveis i andre omgang, ble det for tungt for Tromsø å kjempe seg tilbake i kampen. Mushaga Bakenga reduserte i det 86. minutt, men nærmere kom ikke nordlendingene.

– Rekdal har forandret seg

Dermed fortsetter Start-oppturen. De gule og svarte står nå med fire seire på sine fem siste kamper i Eliteserien, og har klatret til en ellevteplass – tre poeng foran Lillestrøm, som er på kvalikplass før Stabæk spiller mot Brann søndag kveld.

Årst fullroser Kjetil Rekdal, og mener han har vært litt mer kynisk og direkte enn sin forgjenger, Mark Dempsey.

– Han er en mester i å vite hva han skal si og bikke de jevne kampene, og så har han pondus og trøkk i sin væremåte. Jeg synes også han er blitt mer voksen enn før. Han bruker ikke tid på dommere. Han virker mer rolig og avbalansert. Kanskje er det godt å ta ett år i media, spekulerer den tidligere Tromsø- og Start-spissen.