SKUFFET: Nicklas Bendtner og Rosenborg skuffet mot bunnlaget Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: Nicklas Bendtner og Rosenborg skuffet mot bunnlaget Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bendtner kritiseres etter Rosenborg-flause: – Han så veldig lat ut

Gulljagende Rosenborg fikk bare med seg et poeng mot bunnlaget Lillestrøm.

Lillestrøm-Rosenborg 0-0

Et tannløst Rosenborg-lag fikk bare med seg et poeng mot bunnlaget Lillestrøm på Åråsen.

For Rosenborg er dette to tapte poeng i gullkampen mot Brann, og trønderne fikk heller ikke den kampen de forventet av Nicklas Bendtner som spilte sin første kamp for Rosenborg siden slutten av august.

– I denne kampen har det vært en veldig lat Bendtner, sier Steffen Iversen

– Han har vært nede og rotet på midtbanen. Når de har vært innlegg inn i boksen, har han stått ved siden av Anders Trondsen og spilt der. En spiss skal være inni midten, ikke rote seg ned. Det er typisk for en spiss som ikke har fått nok å gjøre, sier Steffen Iversen om Bendtners innsats.

Rosenborg beholder førsteplassen i Eliteserien med 54 poeng, før Brann med 49 poeng møter Stabæk borte søndag klokken 20. Lillestrøm ligger på 13. plass med 27 poeng.

– Vi får se hva Brann klarer i kveld, vi må fokusere på oss selv og samle oss til kampen mot de neste søndag. Om vi vil vinne serien må vi vinne mot Brann i Bergen, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

–Det er litt Northug over ham

Dansken ha vært ute med skade siden august og har i mellomtiden vært i søkelyset for en voldsepisode med en taxisjåfør i København i september.

– Det er litt Petter Northug over Bendtner. Han hadde null motivasjon etter Oslo-VM, men krasjet i rundkjøringen og fikk tent gnisten igjen. Kanskje er det dette som gjør at Bendtner forstår at om dette skal glemmes og tilgis i Danmark, så må levere på et høyt nivå de neste årene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Det var på ingen måte en god start for Bendtner. Det nærmeste dansken kom var en heading over mål etter 77 spilte minutter.

Lillestrøm med de største sjansene

Rosenborg-trener Rini Coolen var ikke fornøgd med prestasjonene ut på banen.

– Det var en tøff kamp, men vi er ikke gode nok. Vi har spillere på topp som ikke har spilt nok sammen. Vi kom hit for tre poeng, men sitter igjen med ét. Det må vi bare akseptere, sier Coolen til TV 2.

Serielederne hadde mye ball, men slet i sist tredjedel av banen da den avgjørende pasningen ofte ble for svak.

Lillestrøm kom seg oftere inn i boksen, med en halvtime igjen av kampen hadde Tomas Lehne Olsen en stor sjanse til å sende hjemmelaget i føringen. Spissen var helt alene med André Hansen, men blåste ballen over mål.

Minutter senere satt ballen i mål for Lillestrøm, men assistentdommer var raskt oppe med flagget for offside da Simen Kind Mikaelsen jublet for scoring.

I sluttminuttene presset Rosenborg for en scoring på tampen, men det ville seg ikke for trønderne.

Flere skader for Rosenborg

Issam Jebali måtte gi seg med det som så ut som en strekkskade etter 19 minutter, også Birger Meling måtte gi etter første omgang. Inn kom Pål André Helland og Samuel Adegbenro.

– De må komme tilbake så fort som mulig. Meling var uten energi og klarte ikke å spille mer, det gjorde at vi måtte sette inn Samuel (Adegbenro) tidligere enn ønsket. Han er ikke klar for å spille så mye enda, så vi trenger at spillere blir friske så fort som mulig, sier Rini Coolen til TV 2.

Lillestrøms Frode Kippe måtte også ut med skade. Det er dårlig nytt for Lillestrøm i bunnstriden.

En fin gest fra hjemmepublikummet under kampen mot Rosenborg, var et banner med teksten «Unnskyld Jørgen». Banneret referer til ulykken der en Brann-supporter mistet foten i en ulykke i Oslo. Lillestrøm-supporterne hadde i forrige serierunde et banner på Brann Stadion med teksten «Mind the gap».