SYKDOMSPLAGET: Petter Northug jr. er flyttet til et annet hotell i Val Senales.
SYKDOMSPLAGET: Petter Northug jr. er flyttet til et annet hotell i Val Senales. Foto: Junge, Heiko

Syk Northug isolert

Petter Northug jr. (32) er plassert på et annet hotell enn resten av landslaget.

Petter Northug jr. er blitt syk og har flyttet til et annet hotell enn der landslaget holder til.

Dette bekrefter landslagstrener Arild Monsen til TV 2.

– Det er ikke ideelt for ham. Han har fått seg en skikkelig omgangssyke, og er veldig redusert akkurat nå, sier sprinttreneren til TV 2.

Skiforbundet bekreftet også sykdommen i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Petter holder seg foreløpig i ro, og vi ser an situasjonen. Vi kommer med ny status i morgen, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet Langrenn, Øystein Andersen.

Søndag kveld bekrefter Skiforbundet at også Emil Iversen har fått omgangssyke.

– Vi følger situasjonen tett, tar alle forholdsregler og vil oppdatere med info i morgen, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet Langrenn, Øystein Andersen.

Uten sammenheng med ovenstående er Sindre Bjørnestad Skar på god bedring etter et døgn med litt sår hals.​

– Alt var fryd og gammen

Monsen legger ikke skjul på at sykdommen setter langrennsstjernen tilbake.

– Alle ønsker mest mulig treningsdager og minst mulig sykdom. Situasjonen er som den er blitt, og vi må bare gjøre det beste ut av det, sukker Monsen, og legger til:

– Det har sett bra ut det oppholdet her. Han har gjort alt etter planen, og alt var egentlig bare fryd og gammen. Så vi får håpe at dette er en kortvarig sort.

Deler av landslagene er på høydeopphold i Val Senales og har invitert til mediedager mandag og tirsdag. Det betyr mulighet for å intervjue løpere og ledere.

Northug skulle etter planen holde en felles pressekonferanse på tirsdag. Nå spørs det om det blir noe av.

– Dette var det siste Petter Northug trengte akkurat nå. Jeg har sagt at Northugs forutsetning for suksess denne sesongen har vært å trene godt og uten problemer gjennom senhøsten og inn mot nyttår. Jeg håper virkelig at dette blir et kortvarig sykdomsavbrudd og at han er raskt tilbake til trening. Han har ingen tid å miste, konstaterer TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– Det er vanskelig nå

Det er norsk sesongåpning på Beitostølen 16.-18. november, før verdenscupen starter i finske Ruka én uke senere. Deretter flytter verdenscupen seg til Lillehammer helgen etter.

– Hva betyr dette for sesongstarten?

– Det er umulig å si, men det jeg ikke kan se bort fra er at dette kan påvirke sesongen i relativt grad og ytterligere forskyver formen til å prestere før jul, som vil være veldig viktig for å være med til Tour de Ski og VM, svarer han.

– Petter Northug ønsker i utgangspunktet å ha kvalifiseringen til VM i Seefeld på plass tidlig for å kunne prioritere høydetrening. Det forutsetter at han presterer tidlig i sesongen. Det er vanskelig nå, fortsetter Skinstad.

Det hadde nok ikke manglet på spørsmål på tirsdagens planlagte pressemøte etter at Northug kom med boken «Min historie» på torsdag.

I etterkant har nå Aylar Lie, som omtales i boken, forsøkt å stanse bokutgivelsen fordi hun mener boken er brudd på privatlivets fred.

Northug skal ikke være blant dem som allerede er uttatt til verdenscupåpningen i Finland 24. november, meldte NRK tidligere i oktober.