BRENNHET: Wilfried Zaha er Crystal Palaces desidert viktigste angrepsspiller. Denne sesongen har driblefanten scoret tre mål på sju Premier League-kamper.
BRENNHET: Wilfried Zaha er Crystal Palaces desidert viktigste angrepsspiller. Denne sesongen har driblefanten scoret tre mål på sju Premier League-kamper. Foto: Dylan Martinez

– Vanskeligere å spille mot enn Ronaldo og Neymar

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold trekker Wilfried Zaha frem som sin tøffeste motspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra klokken 16.45: Se Everton-Crystal Palace på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Til tross for at han bare er 20 år, har Alexander-Arnold fått bryne seg på flere av Europas største stjerner.

Neymar, Cristiano Ronaldo og Leroy Sané er bare noen av dem.

Likevel trekker han frem Crystal Palace-spiller Wilfried Zaha som sin tøffeste motspiller.

– Det er bare fysikken hans, sier Liverpool-backen til den britiske avisen The Times, før han ramser opp:

– Du kan ikke ta ballen fra ham. Han er vanskelig å takle, er rask, har ferdigheter, kan score mål og han kan legge til rette. Han er en matchvinner.

Derfor var han vanskeligst

I Champions League-finalen, der Liverpool tapte etter to enorme keepertabber, klarte 20-åringen å holde Ronaldo unna mål.

Det samme klarte han med Neymar da Liverpool møtte PSG på Anfield i september. Det legger han til grunn når han forklarer hvorfor han syntes det var vanskeligere å spille mot den 25 år gamle Crystal Palace-vingen.

– Neymar og Ronaldo er veldig intelligente spillere, men de fikk ikke ballen så ofte mot oss. Zaha er selvfølgelig ikke på nivå med Neymar og Ronaldo, men akkurat når jeg har møtt dem, er det nok han som har vært vanskeligst, forklarer den engelske landslagsbacken.

Terrorisert av Rashford

Alexander-Arnold passer også på å nevne Marcus Rashford, som han regelrett ble terrorisert av da Liverpool tapte for Manchester United i mars.

Ved to anledninger scoret Rashford etter å ha parkert Liverpools høyreback.

Så, i Champions League-kampen mot Manchester City, var det tydelig at Pep Guardiola hadde fått med seg hvordan Rashford lekte med Liverpool-talentet. Gang på gang prøvde den regjerende seriemesteren å sette Sané opp mot ham langs flanken.

Men den gangen lot ikke Alexander-Arnold seg overliste.

– Jeg hadde det utvilsomt tøft mot Zaha og Rashford forrige sesong, så jeg kan ikke si noe på Guardiolas strategi i det hele tatt, siteres 20-åringen.

Når Crystal Palace møter Everton på bortebane i ettermiddag, kan det være uten Wilfried Zaha. Engelsk-ivorianeren sliter med et lyskeproblem, og er regnet som usikker til kamp. Oppgjøret ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 16.45!