Mol og Sørum finaleklare i Las Vegas: – Vi vet hva vi må gjøre

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsetter der de slapp i august. Lørdag tok de seg til finalen i verdensserieturneringen i Las Vegas.

FINALEKLARE: Anders Mol og Christian Sørum.

Den norske suksessduoen slo amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne i to strake sett (21-16, 21-17) i semifinalen. Den ble spilt noen timer etter at de snudde og vant kvartfinalen mot de rutinerte brasilianerne Ricardo og Alvaro Filho.

Nå venter nok en finale på Mol og Sørum. Den spilles søndag mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl, og kampstart er klokken 20.35 norsk tid.

Nordmennene har gode minner fra forrige gang de møtte Fijalek/Bryl. 18. august vant de 2-0 i det avgjørende oppgjøret i verdensseriefinalen i Hamburg. Seieren sikret Mol og Sørum 1,3 millioner kroner. De møttes også i majorturneringen i Wien to uker tidligere. Også da ble det norsk triumf.

– Vi har klart å holde rytmen oppe siden august. Det har gitt oss mye selvtillit, og det hjelper at vi vet hva vi må gjøre. Finalen blir en ny kamp, og vi kan ikke se tilbake på de tidligere møtene. Vi må konsentrere oss om hva vi skal gjøre og forberede oss godt, sa Sørum i et intervju med arrangøren.

Verdensenere

Mol/Sørum la bak seg en fantastisk sommer og topper verdensrankingen. De vant begge sine gruppekamper i Las Vegas og gikk direkte til åttedelsfinale. Den vant de i to strake sett i møtet med latviske Martins Plavins/Edgars Tocs.

Nordmennene har nærmest gjort kometkarriere. De sto med fire strake turneringsseirer før turen gikk til USA.

OL-poeng

I løpet av kort tid er laget blitt et hett gullhåp i Tokyo-OL om underkant av to år. Turneringen i Las Vegas er den første i OL-kvalifiseringen. Mol og Sørum har dermed fått en solid start i jakten på viktige poeng.

De 15 beste lagene på verdensrankingen 1. juni 2020 vil være direkte kvalifisert til Tokyo-lekene. De ni siste plassene blir det konkurrert om gjennom ulike kontinentale turneringer.