Foto: Oli Scarff

Klopp forklarer: Derfor har Liverpool aldri vært bedre defensivt

Aldri før har Liverpool sluppet inn færre mål på sine ni første kamper enn i år. Det har en naturlig forklaring, ifølge Jürgen Klopp.

– Vi måtte forbedre oss, og det har vi gjort.

Slik forklarer Liverpool-manageren den defensive suksessen så langt i sesongen.

Med ni kamper unnagjort i årets Premier League står Liverpool med 23 poeng, like mange som Manchester City, som topper tabellen på bedre målforskjell.

Det Liverpool-fansen også kan glede seg over er statistikken på mål laget har sluppet inn.

Historisk gode
Der står det nemlig kun tre baklengsmål, noe som aldri før har skjedd på samme tidspunkt i sesongen i klubbens 126 år lange historie.

En viktig faktor er utvilsomt kjøpet av keeper Alisson, men Klopp vil ikke gi brasilianeren all æren.

– Det vi har klart defensivt så langt skyldes hele laget. Det er ikke fordi Alisson gjør den ene mesterlige redningen etter den andre. Det er fordi vi ikke lar motspillerne komme til avslutninger. Det er det beste, sier tyskeren.

ROSES: Alisson har vært en viktig brikke i Liverpool-suksessen, men er langt i fra den eneste som skal ha ros, ifølge Klopp.
ROSES: Alisson har vært en viktig brikke i Liverpool-suksessen, men er langt i fra den eneste som skal ha ros, ifølge Klopp. Foto: Carl Recine

Uenig med TV 2-ekspertene
Slurvete forsvars- og keeper-spill har til tider vært et mareritt for Liverpool-fansen, som til gjengjeld har kunnet nyte lekker og effektiv angrepsfotball.

Noe TV 2s eksperter har savnet mer av denne sesongen.

– Liverpool har ikke sprudlet så mye offensivt, slik vi ble bortskjemt med forrige sesong. Det er noe mer solid over dem. Selv når Huddersfield hiver alt frem, klarer de å stå imot, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Liverpool-manageren er dog ikke helt enig med TV 2-ekspertens vurderinger.

– Vi vil forbedre oss defensivt, men det betyr ikke nødvendigvis at vi ikke vil fortsette å spille bra offensivt. Men når man fokuserer mye på én ting over en periode går det tidvis på bekostning av noe annet, sier Klopp og legger til:

– Vi har skapt nok sjanser. Tingen er bare at vi ikke er like effektive som vi var på vårt beste forrige sesong.