63 SPEDBARNSLIK: Det makabre funnet ble gjort ved dette begravelsesbyrået i Detroit, USA.
63 SPEDBARNSLIK: Det makabre funnet ble gjort ved dette begravelsesbyrået i Detroit, USA. Foto: Google Maps

Fant mer enn 60 dødfødte spedbarn i pappesker og frysere

Et begravelsesbyrå i USA har blitt tvunget til å stenge etter at myndighetene fant totalt 63 dødfødte spedbarn i frysere og pappesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Detroit, Michigan gjorde det groteske funnet på fredag. Flere av likene som har blitt funnet er datert helt tilbake til 2015, melder Sky News.

Funnet ble gjort ved begravelsesbyrået Perry Funeral Home. Det er det andre liknende funnet som har blitt gjort i Detroit denne måneden.

Fredag 12. oktober fant Detroit-politiet levningene etter 11 dødfødte spedbarn i taket på Cantrell Funeral Home i samme by.

Politiet etterforsker begge begravelsesbyråene, men de to skal ikke ha noen tilknytning til hverandre.

– Noe var galt

DaVisha Dellihue fikk sin dødfødte datter kremert ved Perry Funeral Home i 2017. I et intervju med ABC News åpner hun opp om at hun kunne føle at noe var galt da hun fikk urnen med askene.

– Noe var galt. Jeg åpnet urnen da jeg fikk den, og sa umiddelbart til søsteren og moren min at «dette er ikke henne, jeg tror ikke dette er datteren min», sier hun.

– Jeg vil ha datteren min. Det er hjerteknusende å vite at det finnes folk som gjør syke ting som dette, sier hun.

– Dypt forstyrrende

Totalt 63 lik ble funnet ved begravelsesbyrået. 36 ble funnet i pappesker, mens de resterende 27 var lagret i frysere.

– Jeg har aldri sett noe som dette i min 41 år i tjeneste. Dette er dypt forstyrrende, sier politisjef James Craig i Detroit-politiet.

Årsaken til hvorfor de to begravelsesbyråene har valgt å lagre levningene er ukjent. Direktøren for begravelsesbyrået, Gary Deak, har fått lisensen sin suspendert og byrået har blitt stengt.

Likene vil bli tatt vare på av myndighetene i påvente av begravelse eller kremasjon.