Sarpsborg 08 endte den grufulle rekken

Sarpsborg tok poeng igjen i Eliteserien etter sju kampers poengtørke. Det ble 2-2 borte mot serietreer Molde, som avga poeng i medaljekampen.

Molde - Sarpsborg 2-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Sarpsborg hadde ikke vunnet siden 12. august og gått sju kamper uten et eneste poeng. Molde på sin side var ute etter å ha sikre taket om seriebronsen.

Molde startet kampen forrykende og hadde to stolpetreff ved Ruben Gabrielsen og Erling Braut Haaland før Fredrik Aursnes nettet med en heading på en dødball etter tolv minutters spill.

Det var en også en dødball som gjorde det vanskelig for Molde-forsvaret, og Jørgen Horn dukket opp inne i feltet og satte ballen i mål.

– Det var på tide, sa Jørgen Horn til MAX om scoringen som ga 1-1.

Gjestene tok ledelsen på en tvilsom idømt corner som Patrick Mortensen omsatte i mål fra bakre stolpe.

– Litt flatterende at vi leder ved pause. Molde har vært gode, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Må sette sjansene

– Vi må sette sjansene våre. Vi visste jo at Sarpsborg er gode på dødballer, slo Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fast.

Det virket ikke som om unge Haaland hørte på treneren i pausen. Allerede i det første Molde-angrepet etter hvilen var det et innlegg fra Haaland som danset på tverrliggeren før målvakten fikk fanget ballen.

Stolpetreff

Molde fortsatte å dominere, men det var først kvarteret før slutt at Haaland endelig traff mellom stengene, og at en ellers solid og heldig Aleksandr Vasjutin ikke sto i veien. Da kom helt fortjent 2-2-målet.

Molde var ikke langt unna å stikke av med alle poengene. Like før slutt hadde Haaland en ny ball i stolpen etter å ha kommet seg fri på kanten og slått inn foran mål.

Sarpsborg kan reise hjem med et smil om munnen etter det ene poenget. Også kampen i vår endte med 2-2.