Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australske Paul Kenny (50) var ute og kroppssurfet på nudiststranden Samurai Beach i New South Wales i Australia lørdag da han fikk et ublidt møte med en oksehai.

– Jeg svømte litt lenger ut for å få en bedre bølge. Så gikk jeg under med hodet og skallet borti haien, og så bare grep den tak i meg, sier Kenny til ABC News.

Midt oppi dramaet begynte Kenny å tenke på hvordan proffsurferen Mick Fanning i 2015 klarte å komme seg unna et haiangrep på direktesendt TV – så begynte han å slå tilbake.

– Jeg slo og slo helt til den slapp taket i armen min, så prøvde jeg bare å komme meg ut av vannet så fort som mulig mens jeg holdt armen min. Det var blod overalt, sier 50-åringen.

– Et betydelig bitt

Kimbo Tulio, som ble vitne til angrepet, beskrev Kenny som rolig etter hendelsen.

– Han trodde ført at han traff en stein, så innså han at det var en hai som angrep ham, sier han.

Ambulansepersonell på stedet, beskriver Kenny som en erfaren kroppssurfer.

– Han hadde et betydelig bitt i armen. Han dultet borti haien, så snudde den og bet tak i armen hans. Han klarte å slå haien i hodet til den dro videre, sa en helseinspektør på stedet.

Stengt etter hvalstranding

Det ble sendt ut fire helsepersonell og et redningshelikopter, men det viste seg fort å ikke være nødvendig da skadene ikke var livstruende. Han fikk helsehjelp på stranda før han ble fraktet til John Hunter Hospital, der tilstanden hans nå er stabil.

Tidligere denne uken ble en død hval skylt opp på land på den samme stranden, og strendene ble stengt på grunn av frykt for økt haiaktivitet. Stranden hadde ikke vært åpen i mer enn et par dager da Kenny ble angrepet av oksehaien.