VIDERE: Casper Ruud. Foto: Eric Feferberg
VIDERE: Casper Ruud. Foto: Eric Feferberg

Ruud videre til semifinale

Casper Ruud slo hjemmehåpet Brayden Schnur i kvartfinalen i challengerturneringen i Calgary natt til lørdag, med sifrene 4-6, 6-3, 6–4.

Det var en relativt jevnspilt kamp, der Ruud tapte det første settet 4–6 til Schnur.

I andre sett tapte Schnur sitt fjerde servegame til Ruud etter tre dobbeltfeil. På stillingen 5–3 fikk Ruud mulighet til å ta andre sett, en sjanse han ikke lot gå fra seg. Han servet inn 6-3, relativt problemfritt.

På stillingen 3–3 i tredje sett fikk Ruud igjen muligheten til å bryte serven til canadieren, denne gangen måtte det et par forsøk til, men han tok gamet og ledelsen og fikk på ny med seg selvsikkerheten til egen serve. Det kan ha vært til god nytte, for Schnur hadde utvilsomt fordel av å ha det canadiske hjemmepublikummet i ryggen. De ga ham full jubel hver gang han tok poeng eller vant en ball.

På stillingen 5–4 og serve til Ruud var det kritisk for Schnur, men han klarte ikke å mobilisere det som skulle til for å komme tilbake, og nordmannen vant det avgjørende gamet, og dermed settet og kampen.

Ruud er 5.-seedet i turneringen. Toppseedet er australske Jordan Thompson, som er på Ruuds halvdel av oppsettet og en mulig semifinalemotstander.

(©NTB)