Flere drept og skadet etter kraftige eksplosjoner ved valglokaler i Afghanistan

Det meldes om kraftige eksplosjoner ved flere valglokaler i Afghanistans hovedstad Kabul. Tre personer er drept og over 30 er såret.

Afghanske politimenn står vakt ved et kontrollpunkt før parlamentsvalget i Kandahar. Foto: Jawed Tanveer / AFP
Afghanske politimenn står vakt ved et kontrollpunkt før parlamentsvalget i Kandahar. Foto: Jawed Tanveer / AFP

Den ene eksplosjonen har ifølge øyenvitner funnet sted ved en skole nord i Kabul, der mange sto i kø for å stemme i valget på ny nasjonalforsamling.

Også ved andre valglokaler i byen har det ifølge øyenvitner funnet sted eksplosjoner.

En talsmann for innenriksdepartementet i landet, Nasrat Rahimi, bekrefter at det har vært eksplosjoner ved minst tre valglokaler i Kabul, men hevder at ingen er drept.

Ifølge andre øyenvitner og kilder skal det være både drepte og sårede etter eksplosjonene.

En tjenestemann sier det skal være snakk om «dødsfall og skader», og de har sett folk flykte inn på en skole nord for hovedstaden. Vitner opplyser om eksplosjoner også på andre valglokaler, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge NTB er minst tre mennesker drept og over 30 er såret, opplyser en talsmann for helsedepartementet i landet, Moohibullah Zeer.

Ifølge den italienske organisasjonen Emergency er minst ett barn drept og 36 sårede kjørt til sykehus.

Taliban-opprørerne, som kontrollerer store områder i Afghanistan, har advart folk mot å stemme, og talsmannen Zabihullah Mujahid gjentok lørdag at valget er et ledd i «fiendens onde plan» for landet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har også et nærvær i Afghanistan og har gjennomført flere blodige angrep mot sivile mål.

I august ble 34 mennesker drept i et IS-angrep mot en skole i Kabul, og i september ble 26 mennesker drept da en selvmordsbomber angrep en bryteklubb. Begge angrepene fant sted i områder der det bor mange sjiamuslimer.