STOR I ASIA: Håvard Lorentzen presenteres i Asia som Usain Bolt på is.
STOR I ASIA: Håvard Lorentzen presenteres i Asia som Usain Bolt på is. Foto: Åserud, Lise

– Jeg selger ham som «Bolt on ice»

Skøyteesset Håvard Lorentzen har engasjert tidligere Northug-manager for å få fart i sponsorjakten.

Han kan vise til både OL- og VM-gull forrige sesong. Nå omtales Håvard Lorentzen som skøytesportens nye frelser.

– Han har en rolle for norsk skøytesport som Petter Northug hadde for langrenn. Han er mannen som bringer sporten tilbake på kartet, sier Lars Gilleberg.

Utøvermanageren, som sluttet som Petter Northugs rådgiver i 2013, har blitt engasjert for å «selge» Lorentzen i det norske- og internasjonale markedet.

– Det spesielle med Håvard er at han er stor i Asia. Dette gir en helt annen dimensjon og naturligvis jobber vi inn om mot det markedet nå. Jeg selger ham inn som «Bolt on ice» siden han tross alt er verdens raskeste på is, gliser Gilleberg når han forteller om markedsmulighetene til Lorentzen.

Fra snåling til kuling

Sammenlignet med de største vinter-idrettsstjernene har skøyteløperen fortsatt et stykke opp. Selv håper han at han med Gillebergs hjelp vil nærme seg. OL-gullet på 500 og verdensmestertittelen i sprint fra forrige sesong har allerede gitt en effekt.

– Jeg merker stor forskjell på alt egentlig. Det er mye mer medieoppmerksomhet og folk kjenner meg igjen på gaten. Det har gått litt fra at jeg har vært en litt snåling som går på skøyter, til at det nå er blitt litt populært og kult. Jeg ser spesielt i Bergen at det er en stor interesse nå.

– Rockestjerne i Bergen

Og foruten Asia, er det spesielt Vestlandet som siktes inn når sponsorkroner skal jaktes.

– Nå sitter vi ikke å signerer mange mindre avtaler, men ønsker å få på plass de riktige avtalene. Jeg er helt sikker på at Lorentzen blir idrettstjerne i Norge og rockestjerne i Bergen. Patriotismen til bergenserne er herlig. Jeg var for eksempel nylig i møte med flere i Bergen som omtalte ham som om han var sønnen til broren - selv om de egentlig ikke kjente ham. Byen er jo ganske sulteforet på idrettsstjerner, sier Lars Gilleberg.

Håvard Lorentzens store sesongmål er sprint-VM i Heerenveen i 2019.

– Det som trigger meg mest er å stilne nederlenderne i Heerenveen, det hadde vært utrolig deilig, sier skøyteløperen.