SPENT: Ryan Giggs, her sammen med Manchester United-sjef José Mourinho, er spent på utfallet av oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United.
SPENT: Ryan Giggs, her sammen med Manchester United-sjef José Mourinho, er spent på utfallet av oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United. Foto: Andrew Yates

Giggs til TV 2: – Kritikken vil slå inn med full styrke om United taper

Manchester United-legenden Ryan Giggs sier til TV 2 at oppgjøret mot Chelsea kan bli svært avgjørende for resten av sesongen for José Mourinhos menn.

Se Chelsea – Manchester United lørdag fra klokken 12.45

Ryan Giggs vant 34 trofeer i løpet av sin eventyrlige karriere som Manchester United-spiller, deriblant 13 Premier League-titler.

44-åringen har spilt 151 Champions League-kamper og vunnet turneringen to ganger.

– En kamp som kan snu sesongen
Nå gleder den nåværende Wales-manageren og TV 2-eksperten seg som en liten unge til å se gamleklubben Manchester United i aksjon mot Chelsea på Stamford Bridge.

– Det er en stor kamp rett etter landslagspausen. Chelsea mot United, det er en tøff kamp å spå. Jeg er veldig imponert over det Chelsea har gjort denne sesongen, og de har gått litt under radaren. For alle har snakket om Liverpool og Manchester City. Sarri har satt sammen et svært godt lag. Og så har de en spiller som Eden Hazard, som har vært fantastisk og omtrent avgjøre kampen på egenghånd, poengterer Ryan Giggs overfor TV 2 Sporten.

Giggs tror imidlertid at Manchester United kan få med seg et godt resultat på Stamford Bridge.

– Manchester United snudde 0-2 til 3-2-seier mot Newcastle sist, og det har gitt selvtillit. Men jeg tror dette kan være en kamp som kan snu sesongen for United. Hvis de får med seg et resultat mot Chelsea tar de med seg selvtillit inn i kampen mot Juventus, oppsummerer han.

– Med tap vil spekulasjonene øke
Han antyder at Mourinho kommer til å «parkere bussen» på Stamford Bridge.

– Jeg tror José Mourinho vil gjøre alt for å ikke tape, for taper de er avstanden opp til Chelsea elleve poeng. Det er en for lang avstand. Men dersom United vinner, så vil det være et «statement» og avstanden til Chelsea vil være fire poeng. Da er alt rosenrødt igjen, mener Giggs, og legger til:

– Uavgjort vil være til å leve med, en seier kan snu sesongen. Taper Manchester United vil kritikken igjen slå inn med full styrke og spekulasjonene rundt Mourinhos øke.

– Dersom Manchester United skulle tape, er det da farvel til tetstriden allerede?

– Ja, taper de så er avstanden for stor. Ikke bare til Chelsea, men også til lag som City og Liverpool, slår han fast.

Oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United har avspark klokken 13.30 lørdag. Sendingen på TV 2 Sumo og TV 2 Premium starter klokken 12.45.