Toppoppgjør i Get-ligaen: Vålerenga slo erkerival Storhamar for første gang på to år

Vålerenga kunne juble for seier, men klarte likevel ikke vippe erkerival Storhamar ned fra tabelltoppen.

Vålerenga - Storhamar: 2 - 1

Vålerenga har ikke slått Storhamar siden 11. oktober i 2016, men når Colin Spaberg Olsen ordnet 1-0-ledelse i første periode så det lovende ut for de mørkeblå.

Men etter en slurvete andreperiode ble VIF straffet av Storhamar og Victor Svensson.

Med 1-1 etter fulltid måtte det spilleforlengelse til for å kåre en vinner i Furuset Forum.

Vålerenga og Martin Røymark brukte kun 23 sekunder på å avgjøre kampen, men med to poeng klarte de likevel ikke å overta tabelltoppen.

– Jeg står med en blandet følelse etter kampen. Vi spilte ikke bra i de to første periodene, sier matchvinneren til TV 2 etter kampslutt.

– Follestad var streng i bedømmelsen av dere etter de to første periodene.

– Ja, det håper jeg han var, fordi jeg syns heller ikke det så bra ut. Vi vant, og det er jeg fornøyd med, men vi har mye vi må jobbe med, svarer Røymark.

Sliter med selvtilliten
Storhamar måtte klare seg uten sin største stjerne, Patrick Thoresen, som fortsatt soner karantene etter møtet med Stavanger Oilers. Men det var likevel gultrøyene som kom best igang.

Fjorårets toppscorer i Storhamar, Joakim Jensen fikk en kjempemulighet til å sende gjestene i føringen.

31-åringen fikk servert pucken helt alene foran VIF-buret, men i stedet for å skyte sendte han pucken videre til en lagkamerat pasning tilbake til en lagkamerat omringet av Vålerenga-spillere.

– Er det måltørken og selvtilliten som preger Jensen? Han har ikke scoret på ni kamper, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Han er helt alene. Der må man skyte, la TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad til.

Like etter stormet Vålerenga i angrep. Colin Spaberg Olsen kom alene med Storhamar-målvakten, og kunne iskaldt sende vertene i føringen - til vill jubel blant hjemmefansen.

– Det der er en spiller som ikke mangler selvtillit, utbrøt Wikestad i kommentator-boksen.

Vålerenga straffet
Andre periode var preget av flere feil fra Vålerenga, noe Storhamar kunne utnytte. Tobias Lindström mistet pucken i farlig posisjon, og Victor Svensson banket inn utligningen.

– Den måtte komme den, sa Wikestad etter at utligningen var et faktum.

– Vålerenga blir straffet av egne feil, sa Follestad.

VIF hadde flere muligheter til å avgjøre kampen i siste periode. Blant annet satte Rasmus Ahlholm pucken i tverrliggeren med 10 minutter igjen å spille.

Storhamar toppet tabellen, to poeng foran Vålerenga, før kveldens oppgjør i Furuset Forum. Med 1-1 etter fulltid sikret Hamar-laget seg ett poeng, og dermed klarte ikke Vålerenga overta tabelltoppen til tross for seier.