UROKRÅKE: Arturo Vidal har flere ganger havnet i søkelyset for oppførselen utenfor banen. Nå koster det ham dyrt.
UROKRÅKE: Arturo Vidal har flere ganger havnet i søkelyset for oppførselen utenfor banen. Nå koster det ham dyrt. Foto: Bulent Kilic

Barcelona-stjerne i slagsmål: Må betale millionbot

Arturo Vidal må punge ut etter slåssing.

Det var under Oktoberfest-feiringen i fjor at Barcelona-stjernen, den gang Bayern München-spiller, skal ha angrepet en annen gjest ved et utestedet Crown's Club i München.

Slagsmålet, hvor Vidals bror Sandrino også deltok, ble fanget av et overvåkingskamera på utestedet. Blant annet skal en person ha blitt slått i hodet med en vodkaflaske.

Onsdag denne uken var det rettssak i den tyske hovedstaden. Der ble det klart at Vidal må betale 800.000 euro – over 7,5 millioner norske kroner – i bot som følge av slåssingen.

Irritert over lite spilletid
Chileneren gikk fra Bayern München til Barcelona i august i år, men har hatt en trøblete start med lite spilletid i sin nye klubb. Under landslagspausen var Vidal klar på hva han mener om situasjonen.

– Hvordan kan jeg være fornøyd når jeg ikke får spille? Og så meg av alle. Jeg er en person som alltid har kjempet, som har spilt for de beste klubbene i verden, som har vunnet alt, siteres Vidal av nettstedet Goal.

Vidal fikk blant annet mye oppmerksomhet da han la ut et sint emoji på sosiale medier etter Champions League-oppgjøret mot Tottenham – en kamp chileneren måtte starte på benken.

Samtidig insisterte 31-åringen på at han ikke har noen problemer med Barcelona-trener Ernesto Valverde.

– Jeg er ikke fornøyd, men hvis jeg har et problem med treneren, sier jeg det til ham, sa chileneren.

SAMPAOLI: Jorge Sampaoli var Chiles landslagssjef mellom 2012 og 2016, og ble kjent med Vidal både på godt og på vondt.
SAMPAOLI: Jorge Sampaoli var Chiles landslagssjef mellom 2012 og 2016, og ble kjent med Vidal både på godt og på vondt.

– Han er ute av kontroll
Dette er langt fra den eneste gangen Vidal har vært i søkelyset for sin oppførsel utenfor banen. Tilbake i 2015 hadde daværende landslagssjef for Chile, Jorge Sampaoli, sitt å si om urokråken.

– Han burde få seg en medisinsk spesialist. Han elsker å drikke alkohol og har ikke kontroll, sa den tidligere landslagssjefen, før han trakk frem et eksempel:

– Vi var på flyet da Vidal spurte meg om han kunne åpne en øl han hadde fått tak i på flyplassen. Jeg sa nei, men Vidal og et par andre klarte likevel å få tak i en whiskey-flaske.