TAPTE FARMEN-TVEKAMPEN:

Paal Nygård (27) er ute av Farmen etter å ha laget intriger på gården

GRUE (TV 2): – Flere var irriterte, sier Paal Nygård om det han gjorde på Farmen-gården.

I søndagens episode av Farmen var det for fjerde uke på rad mennene som måtte ut i tvekamp, og Paal Nygård (27) og Nikolai Aspen (22) møtte hverandre i øksekast.

I den nervepirrende tvekampen var det Nikolai som var mest treffsikker, og Paal måtte se seg slått av sin bestekompis på gården.

Paal tok tapet med fatning.

– Det var overraskende lite tungt å ryke ut i dag. Det er vanskelig å si om jeg ble glad eller lei meg, sier Paal til TV 2 like etter tvekampen.

Se intervjuet i videoen i toppen av saken.

Intriger

Denne uken var det kun tre menn igjen på Farmen-gården, og storbonden Kjetil Nørstebø (28) valgte å ta nok en guttekamp. Paal ble førstekjempe, og det var forventet, forteller han.

– Det var ingen overraskelse. Da jeg forsto at Kjetil ble storbonde, så var jeg innstilt på tvekamp. Og det har vært litt intriger på gården på grunn av at jeg har tatt meg litt friheter og kost meg litt denne uka, sier han.

Intrigene på Farmen-gården oppsto da Paal tok seg frihet til å ri på hesten mens de andre deltakerne jobbet med ukesoppdraget. Det reagerte storbonden Kjetil på, og han tok et kraftig oppgjør med Paal foran de andre.

– Jeg fikk renset luften med de andre, men ifølge Kjetil var det flere som var irriterte, forteller Paal.

MØTTES I TVEKAMP: Nikolai Aspen og Paal Nygård kjempet mot hverandre i øksekast. Foto: Alex Iversen/TV 2
MØTTES I TVEKAMP: Nikolai Aspen og Paal Nygård kjempet mot hverandre i øksekast. Foto: Alex Iversen/TV 2

Reagerte på Kjetils metode

Paal reagerte på at storbonden valgte å ta diskusjonen foran alle de andre.

– Jeg er ikke redd for å ta en diskusjon, og i hvert fall ikke når jeg vet at jeg har gode poeng og at argumentasjonen min holder vann, sier han.

– Men det er verre når storbonden ikke kan svare for seg når jeg sier at dette kunne vi tatt under fire øyne og blitt ferdige med på ti minutt, istedenfor å bruke to og en halv time med effektiv arbeidstid til å diskutere, legger han til.

Hintet om sabotasje

TV-seerne har fått inntrykk av at Paal vurderte å sabotere ukesoppdraget da han skjønte at han måtte ut i tvekamp.

– Sabotasje er en nærliggende tanke når du vet at du er utsatt. I teorien hørtes det veldig enkelt ut å sabotere, men jeg la fort fra meg den tanken. Jeg har ikke samvittighet til det, sier han.

– Jeg er en tøffing utad, men når det skal gjennomføres, så er jeg bare en feiging, som ikke har lyst til at folk skal lide på grunn av meg, legger Paal til.

27-åringen innrømmer derimot at han forsynte seg litt ekstra av råvarene til plommesyltetøyet og ripssaften, som han fikk ansvar for å lage denne uka.

Mener noen har forandret seg

Til tross for intrigene, beskriver Paal stemningen på Farmen-gården den siste tiden som svært god. Men det plager ham at én person har forandret seg i løpet av oppholdet.

Se hvem Paal mener har forandret seg her:

En tøffere utgave

Da Paal flyttet inn på Gjedtjernet gård for fire uker siden, hadde han lite kunnskap om gårdsdrift. Fredrikstad-gutten jobber til vanlig som kommunikasjonsrådgiver i Oslo.

– Jeg har definitivt blitt tøffere inne på Farmen. Jeg har felt trær, smidd, snekret og ridd på en hest, og det er ting som jeg aldri ville gjort ellers, sier han.

I forkant av Farmen-oppholdet fortalte Paal til TV 2 at han var avhengig av antibac og brukte å dusje opptil tre ganger om dagen. Han fikk hjelp til å lage en dusj på Farmen-gården, men han mener likevel at han har blitt «mer mann» i løpet av oppholdet.

– Jeg føler at jeg har blitt en mye tøffere utgave av meg selv. Jeg er ikke lenger avhengig av å bruke antibac og vaske meg hele tiden, og jeg er rett og slett blitt mer avslappet til kropp og utseende, sier han.

BESTEKOMPISER PÅ GÅRDEN: Nikolai og Paal fikk tidlig god kontakt inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
BESTEKOMPISER PÅ GÅRDEN: Nikolai og Paal fikk tidlig god kontakt inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Reiser videre til Torpet

Etter tvekamp-tapet fikk Paal vite av programleder Gaute Grøtta Grav (39) at Farmen fortsetter på Torpet i år. Der har Paal muligheten til å få revansje og kjempe seg inn igjen på Farmen-gården.

Nå håper han at forholdene er bedre på Torpet.

– Jeg håper at jeg blir møtt av bedre fasiliteter og masse fine folk. Jeg får jeg egentlig bare håpe på det beste, sier Paal.

Inne på Torpet vil Paal møte Vidar Johansen (46) og Charlie Stuart (32), som ble slått ut av Farmen i løpet av de to første ukene, samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51).

Forrige uke kom det ingen ny deltaker til Torpet, siden Jørgen Ringstad (62) ikke kunne fortsette i Farmen etter han skadet seg stygt under tvekampen.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​​

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.