Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylte avokado med krabbe, reker eller kylling. Smakelig måltid til lunsj eller kveld.

Beregne en 1/2 eller 1 avokadoer pr person.

Gjør ferdig fyllet før avokado deles i to. La steinen sitte i helt til fyllet legges i og gni eventuelt inn litt sitron for å beholde den friske grønne fargen.

Alle forslag til fyll er beregnet til 2 halve avokado.

Avokado med krabbe

  • 1 avokado
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ts sitronsaft
  • salt
  • 1 ferdig renset «krabbehus» med krabbekjøtt
  • 1 dl rømme eller créme frâiche
  • 1 ss majones (kan sløyfes)
  • 1 ss sweet chili saus
  • ½ ts finrevet frisk ingefær
  • gressløk

Del avokado som beskrevet først i oppskriften.

Mos kjøttet fra ½ avokado og rør inn finhakket sjalottløk og sitronsaft.

Del kjøttet fra den andre avokadoen i skiver press over sitronsaft.

Ta vare på skallet.

SMAKFULLT: Fyll avokado med tilbehør du selv liker. Foto: TV 2
SMAKFULLT: Fyll avokado med tilbehør du selv liker. Foto: TV 2

Rør sammen renset krabbekjøtt, rømme, majones og smak til med sweet chili, frisk ingefær, sitron, finhakket gressløk og eventuelt litt salt2.

Fordel det mosede avokadokjøttet i hvert sin tomme avokadoskall. Fordel over karbbesalaten og pynt med skiver av avokado.

Rekefyll

Lages på samme måte som til krabbefyll – det vil si krabbe erstattes av rensede reker, tilsett eventuelt 1-2 ss finhakket stilkselleri.

Kyllingfyll

Finsnitt kyllingfilet i tynne strimler og stek i olje/smør i en stekepanne.

Dryss med salt og pepper.

Erstatt krabbe/reker med lett avkjølte kyllingstrimler. Smak eventuelt til med litt cayennepepper.