SPARKET: Slovnias landslagsjef, Tomaž Kavčič, er sparket bare dager etter 0-1-tapet for Norge. Foto: Reuters/Borut Zivulovic
SPARKET: Slovnias landslagsjef, Tomaž Kavčič, er sparket bare dager etter 0-1-tapet for Norge. Foto: Reuters/Borut Zivulovic

Tapte for Norge på lørdag – nå er han sparket etter å ha kritisert stjernespiller

Landslagssjefen til Slovenia, Tomaž Kavčič, har blitt sparket etter å kritisert deres beste spiller, Jan Oblak.

Det slovenske fotballforbundet har bestemt seg for å sparke Tomaž Kavčič som landslagssjef, ifølge spanske AS.

64-åringen var på Ullevaal senest lørdag når Slovenia tapte 0-1 for Norge. Etter å ha spilt uavgjort hjemme mot Kypros tirsdag er nå Slovenia på sisteplass i Nations League-gruppen Norge topper.

Tomaž Kavčič måtte klare seg uten Atlético Madrid-keeper Jan Oblak i begge kampene. Etter gårsdagens 1-1-kamp mot Kypros, var det en irritert slovensk landsslagssjef som møtte pressen.

– Spør hvem? For hva? Dette er landslaget. Hvem må jeg spørre? Å spille for landslaget? Hvorfor? Hva budskap blir sendt? Hva skal jeg si til de andre, sa en tydelig irritert Tomaž Kavčič på pressekonferransen etter kampen og fortsatte:

– Jeg er ikke å klandre, jeg kommer kanskje ikke tilbake. Men jeg er ikke skyldig, sa 64-åringen.

Før han går til angrep på Atlético-stjernen:

– Han snakker ikke til meg. Jan (Oblak jou.anm.) har rotet det til. Jeg har kjent denne gutten siden han var 16 år. Det er trist. Han er mitt største personlige nederlag, tordnet ex-landslagssjefen.

– Jeg snakket ikke med ham. Presidenten gjorde det og fortalte meg hva han hadde sagt. Han forteller bare løgner fra Madrid uten å snakke med meg, sier Kavčič.

Dermed blir det en ny slovensk landslagssjef på sidelinjen i Ljubljana når Norge kommer på besøk i november når de to siste gruppekampene til Lars Lagerbäcks mannskap i Nations League. Den andre kampen er mot Kypros i Nikosia.