Ap-flertall med KrF, Sp og SV i ny måling

Arbeiderpartiet får 28,8 prosent på en meningsmåling i DN der Ap har flertall i Stortinget sammen med KrF, Senterpartiet og SV.

LØFTER SEG: På en ny DN-måling går KrF et halvt prosentpoeng fram. Foto: Berg-rusten, Ole/Scanpix
LØFTER SEG: På en ny DN-måling går KrF et halvt prosentpoeng fram. Foto: Berg-rusten, Ole/Scanpix

KrF løfter seg et halvt prosentpoeng til 4,5 prosent oppslutning i målingen som er tatt opp etter at partileder Knut Arild Hareide ga sitt råd om å søke regjeringsmakt med Ap og Sp.

En fremgang på 0,8 prosentpoeng til 28,8 prosent hever Ap til det høyeste nivået Sentio har målt for DN siden juni 2017. Det handler om at partiet igjen får fokusert på politikk, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Senterpartiet går fram 1,4 prosentpoeng til 10,3 prosent og SV fram 0,4 prosentpoeng til 6,6 prosent. Samlet ville Ap, Sp, SV og KrF fått 92 mandater med slike tall ved et valg. Det er seks flere enn det som trengs for å sikre flertall i Stortinget.

På motsatt side går statsminister Erna Solbergs Høyre tilbake med 1,7 prosentpoeng til 25,7 prosent. Frp måles til 12,7 prosent (-0,9), mens regjeringspartiet Venstre synker under 3-tallet til 2,8 prosent. Det er hårfint større enn Miljøpartiet De Grønne, som får 2,4 prosent (-1,4).

Rødt faller tilbake under sperregrensen med et frafall på 1,3 prosentpoeng til 3,6 prosent i denne målingen.