TAR ETTER PEP: Thierry Henry vil videreføre det han lærte av Pep Guardiola i Barcelona når han nå er blitt Monaco-trener. Foto: asmonaco.com
TAR ETTER PEP: Thierry Henry vil videreføre det han lærte av Pep Guardiola i Barcelona når han nå er blitt Monaco-trener. Foto: asmonaco.com

Henry avslører sitt trenerforbilde – og det er ikke Wenger

Thierry Henry har nå offisielt tatt over den franske klubben Monaco. Nå vil han spille som Manchester City.

Thierry Henry vil følge Pep Guardiolas spillestil når han nå har startet i sin første jobb som hovedtrener.

– Pep (Guardiola jou.anm.) er referansen min. Han lærte meg hvordan vi skulle spille fotball igjen, sier Thierry Henry på sin første pressekonferranse.

Henry spilte under Pep Guardiola i perioden 2007-2010.

Franskmannen lovpriser Manchester City-mangeren, men forteller også at han vil ta med seg noe fra tiden han spilte under Arsene Wenger i Arsenal.

– Du lærer og blir inspirert av folk, men man må lage en mix. Jeg har lært noe av alle mangerene jeg har hatt. Arsene (Wenger jou.anm.) låste opp mye i hodet mitt. Hvordan være profesjonell, hvordan prestere. Jeg vil aldri glemme det, sier Henry.

Monaco har hatt en dårlig start i Ligue 1 i Frankrike og ligger på 18. plass med seks poeng etter ni kamper. Men hovedfokuset til Henry ligger en annen plass når han nå er Monaco-trener.

– For meg, er en trener en som gjør personer bedre. Det som kommer først i rekkene, er spillerne. Det andre, spillerne. Det tredje, spillerne. Det er det viktigste, nyt fotballen. Å forbedre spillere er det jeg regner som suksess, forklarer 41-åringen.

Mannen som var en del av The Invincebles med Arsenal i 2003/2004-sesongen, forteller at valget var enkelt når Monaco kontaktet ham.

– Hjertet snakket til meg. Dere vet forholdet jeg har til en spesiell klubb i London, men det var her alt startet. Denne klubben vil alltid ha en stor plass i hjertet mitt, sier den tidligere Belgia-assistenten og fortsetter:

– Det å være her og starte her igjen er en drøm som kommer i oppfyllelse, og det er ikke løgn. Vi har en jobb å gjøre, som dere kan forestille dere, men jeg er mer enn glad for å være her.

Thierry Henry får sin debut som Monaco-trener borte mot Strasbourg lørdag 20. oktober.