Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet på Gardemoen tidligere i år.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet på Gardemoen tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Frps Mazyar Keshvari innrømmer og beklager en rekke feilaktige reiseregninger

Mazyar Keshvari (Frp) har ifølge Aftenposten levert en rekke udokumenterte reiseregninger. Han innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på.

Ifølge Aftenposten har Keshvari levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner.

Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Bestrides av kilder

Han har også levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder ifølge Aftenposten bestrider at han har vært på besøk.

Blant annet har Keshvari levert en reiseregning på 9.292 kroner for diett, kost og kjøregodtgjørelse for en tur til Grimstad, Lillesand, Mandal, Kristiansand og Vanse i Aust- og Vest-Agder i slutten av august i fjor. Han har ikke levert kvitteringer som dokumenterer opphold, bompenger eller andre utgifter.

En av dagene som Keshvari oppgir å ha reist på Sørlandet, har han ifølge Aftenposten lagt ut bilder på Facebook av at han var på medlemsmøte i lokallaget Frogner Frp i Oslo.

Uforbeholden unnskyldning

– Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått, skriver advokat Arve Lønnum i en epost til avisa.

Lønnum bekrefter overfor TV 2 at Keshvari legger seg helt flat og at de jobber nå med å få rettet opp denne feilen så fort som mulig.

– Keshvari har lagt alle kortene på bordet. Han har fått for mye utbetalt, og han er opptatt av å finne ut hva som er feil. Vi skal gå gjennom dokumentene og finne tall som er feil, for så å betale tilbake det eksakte beløpet, forteller Lønnum.

Hans advokat ønsker ikke å kommentere om årsaken til hendelsen, da de trenger mer informasjon om saken før de kan fatte en konklusjon.

– Over tid har livssituasjonen hans vært vanskelig og svært krevende av en rekke årsaker jeg ikke kan gå inn på. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt, skriver Lønnum senere i en e-post til TV 2.

Mazyar Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober.

– Helt uakseptabelt

​Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp, forteller at de ikke støtter denne handlingen.

– Det er veldig beklagelig og en helt uakseptabel handling han har foretatt seg. Men vi er glade for at han nå har tatt initiativ overfor Stortinget, og at han nå ønsker å rydde opp i dette, sier Limi til TV 2.

Ifølge Limi er det strenge rutiner for reiserefusjon på Stortinget, men innrømmer at det kan tyde på at det er noen hull i systemet.

– I første omgang må vi få kartlagt omfanget, hva som har skjedd og hva som er korrekt. Så må nok Stortinget se på rutinene sine for det systemet vi har for refusjoner.

Limi har ikke et klart svar på hva som vil skje videre med Keshvaris rolle i partiet.

– Det har vi ikke rukket å diskutere enda. Nå er vi mest opptatt av å rydde opp i det økonomiske og å ta vare på han som kollega. For øyeblikket er han sykemeldt, sier han.