BLUSS: Fansen brukte bluss på tribunen.
BLUSS: Fansen brukte bluss på tribunen.

VIF-fans kan bli fengslet etter bluss-skandale

Hendelsen i Sparta Amfi kan få alvorlige konsekvenser for de involverte.

Hendelsen skjedde i Sparta Amfi, under kampen mellom Sparta og Vålerenga på lørdag.

Etter bruk av bluss fra en liten gruppe i Vålerenga-fansen, skal en jente ha blitt sendt til legevakten med øyeskader.

Tre personer ble anholdt etter hendelsen, og disse er nå anmeldt.

– Det er skrevet en anmeldelse, og saken er til etterforskning. Per nå er disse personene anmeldt for ordensforstyrrelse, men vi må avklare om tilskuere kom til skade som følge av episoden. Det ligger opplysninger i saken om brann- og øyeskader. Dersom det er korrekt har vi med noe helt annet enn ordensforstyrrelse å gjøre. Da er det kroppskrenkelse, og da må vi iverksette flere etterforskningsskritt, forteller krimsjef i Sarpsborg, Kai Andersen, til TV 2.

Kroppskrenkelse straffes med bøter, eller fengsel på inntil ett år. Grov kroppskrenkelse har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Andersen forteller videre at politiet er i startfasen av etterforskningen, og har en god dialog med både Sparta og Vålerenga for å innhente informasjon og forebygge lignende hendelser.

– Vi tenker også på forebygging, og har hatt en god dialog med klubbene for å forhindre at slike hendelser skjer igjen. Vi ønsker alle at idrettsarrangement i Norge skal være familievennlige, og trygge, understreker han.

TV 2 har også vært i kontakt med Erling Rostvåg, som er talsperson for Klanen. Han mener personene det dreier seg om ikke er noen av deres medlemmer.

– Vi kan med 90 prosent sikkerhet si at disse personene ikke er Klanens medlemmer, så derfor har vi begrensede sanksjonsmuligheter. Vi jobber med å innhente all informasjon, men verken politiet eller ishockeyforbundet har vært behjelpelige med å belyse saken. Ut ifra det vi vet er dette en liten gruppe som ikke assosieres med Klanen, sier Rostvåg til TV 2.

Saken ligger også på bordet til Norges Ishockeyforbund.

– Eventuell sanksjon blir ikke besluttet før fredag, skriver generalsekretær Ottar Eide i en sms til TV 2.