Premier League

Kobles til Bayern München: – Jeg vil tilbake som manager i januar

Arsenals tidligere manager Arsene Wenger røper at han ønsker seg tilbake som trener – og svarer på Bayern München-ryktene.

Arsene Wenger ble som kjent erstattet av Unai Emery i sommer etter 22 år som manager for Arsenal.

De siste månedene har imidlertid franskmannen vært uten jobb, men røper at han har fått tilbud om å trene klubber og landslag i hele verden etter avskjeden i Arsenal.

Se hva Wengers sa i avskjeden med Arsenal øverst!

Men han avviser at det er aktuelt for ham å trene Bayern München, ifølge ESPN.

Wenger er blitt koblet til den tyske storklubben den siste tiden etter ryktene om at Niko Kovac risikerer sparken.

– Vil tilbake i januar
Wenger gjør det det likevel klart at han ønsker å vende tilbake som manager.

– Ja, det ser slik ut. Jeg tror jeg vil starte som trener igjen 1. januar. Men jeg vet ikke hvor jeg vil ende. Nå er jeg uthvilt og klar til å jobbe igjen, sier Wenger til Sport Bild.

68-åringen gjør det samtidig klart at han ikke nødvendigvis kommer til å overta som manager for et klubblag.

– Det finnes flere muligheter, også landslag. Det kan også bli i Japan. Takket være mine 22 år i Arsenal har jeg sikret meg en solid erfaring. Jeg har fått forespørsler fra klubber og landslag i hele verden, sier Wenger.

Wenger mener fotballindustrien har endret seg betraktelig de siste 20 årene, og mener fansen og de kommersielle kreftene bare har fått mer og mer makt i klubbene.

– Fansen har blitt mye mer internasjonale. Lokale fans rundt en klubb som for eksempel Dortmund vil nok alltid se BVB. Men da Ronaldo forlot Real Madrid til fordel for Juventus, fulgte fansen ham til Juventus. Den globale fansen er mer interessert i spillerne enn i klubben. Det gir spillerne mer makt. Neymar har vel rundt 170 millioner følgere på sosiale medier. Han alene er sterkere globalt enn ligaen, poengterer Wenger, ifølge ESPN.

– Fansen kan bestemme på sosiale medier hvem som bør byttes ut
Den tidligere Arsenal-manageren tror også de kommersielle kreftene i klubbene til slutt vil sørge for at fansen kan bestemme hvilke spillere som bør byttes ut – via sosiale medier.

– I løpet av de fem neste årene kan det skje at sosiale medier sørger for at spillere blitt byttet ut i en kamp. De vil sjekke i pausen og avgjøre hvilke spillere som vil bli byttet ut, og hvem som får fullføre kampen. Dette kommer til å skje, sier Wenger, og slår fast:

– Makten til klubbene vil bare bli mindre og mindre. Det er derfor den øverste sportslige ledelsen i klubbene må bli sterkere. Klubbene må ta kampen mot innflytelsen fra utsiden, mener han.