Mange kan vente seg lettere høstvær i dagene fremover, men søndag kommer en ny runde med uvær. Lise Stenersen fra Halden har sendt oss det spektakulære høstbildet til venstre. Rødfargen på kartet til høyre indikerer hvor det kommer mest nedbør
Mange kan vente seg lettere høstvær i dagene fremover, men søndag kommer en ny runde med uvær. Lise Stenersen fra Halden har sendt oss det spektakulære høstbildet til venstre. Rødfargen på kartet til høyre indikerer hvor det kommer mest nedbør Foto: Lise Stenersen / StormGeo

Varsler rolig høstvær – så smeller det igjen

Særlig innbyggere i én landsdel kan glede seg til dagene fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et mildt sagt heftig høstvær de siste ukene, har vestlendingene fått seg en etterlengtet pause de siste dagene. Det rolige været vil stort sett fortsette i dagene fremover.

– Det vil stort sett bli et rolig høstvær frem mot helgen, forteller Storm-meteorolog Olav Krogsæter.

Unntaket er torsdag da et lavtrykk utenfor Troms vil gi bygevær fra Sunnmøre til Sør-Troms med kuling på kysten, særlig i Nordland.

Vestlandet vil få vekslende vær med sol og byger torsdag, mens Sør- og Østlandet ligger i le.

STORM.NO: Sjekk været for der du er

Flott fredag

Fredag er det mange som har god grunn til å juble, særlig på Østlandet. Meteorologen varsler nemlig nydelig høstvær.

– Hele Trøndelag, Møre og Romsdal og Østlandet får fint vær fredag. Det blir mye sol, særlig på Østlandet. I Nord-Norge vil det fortsatt komme noen byger som avtar ut over dagen. Vestlandet vil få pent vær på dagen, men det vil komme regn på ettermiddagen og kvelden, forteller meteorologen.

Lørdagen blir litt mer grå de fleste steder, og mot kvelden begynner en ny runde med realt uvær langs kysten.

Ny runde med uvær

På lørdag er det fint i Troms og Finnmark, mens Nordland får byger hele dagen. Vestlandet får opphold på dagen, men får inn et kraftig lavtrykk i Norskehavet som begynner lørdag kveld og blir mye værre på søndag.

Østlendingene ser nok en gang ut til å slippe unna.

– Det kraftige lavtrykket gir stiv kuling og opp mot storm lengst nord i Nordland. Man vil få liten til stiv kuling lenger sør, med store nedbørsmengder. Det kan komme 80-90 millimeter på Vestlandet i løpet av et døgn, og 40-50 mm i Nordland. Igjen ligger Østlandet i le, så de får sannsynligvis ingen nedbør. I Troms og Finnmark er det mer forbigående nedbør, forteller Krogsæter.

Uværet kan vare helt til mandag og meteorologen advarer allerede nå om at Vestlandet og Nord-Norge kan få skikkelig ruskevær neste uke.

Samtidig vil temperaturene synke.

– Det vil også bli kjøligere, og mye tyder på snø ned mot 200 meter, advarer Storm-meteorologen.