Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den meksikanske bokseren Saúl «Canelo» Álvarez har landet en helt utrolig avtale med den nye sportstreaming-tjenesten DAZN.

Onsdag morgen signerte nemlig han en femårsavtale som vil sikre ham minimum 365 millioner dollar, noe som tilsvarer om lag 3 milliarder norske kroner.

Samtidig forplikter meksikaneren seg til 11 kamper.

Avtalen overgår New York Yankees' Giancarlo Stantons avtale signert i 2014, og er dermed den største kontrakten i idrettshistorien, skriver ESPN.

– Canelo er den best betale idrettsutøveren i verden. Han er ekstremt fornøyd, sier den legendariske bokseren Oscar De La Hoya, som nå er boksepromotør med Álvarez i stallen.

Billigere for fansen

Canelo Álvarez hadde tidligere en avtale med HBO PPV, såkalt pay-per-view, hvor fansen måtte betale over over 600 kroner for hver kamp de ville se. Ved å ta steget over til en streamingtjeneste kan de nå slippe mye billigere unna.

Det gleder hovedpersonen. Mer enn de vanvittige summene han selv vil tjene, skal vi tro ham selv.

– Det viktigste for meg var å gi fansen muligheten til å se meg bokse uten å måtte betale 70 til 80 dollar på pay-per-view. Det var det viktigste, viktigere enn det jeg selv tjener, sier han til ESPN.

Allerede i desember går 28-åringen i ringen mot engelske Rocky Fielding. Det betyr at han samtidig tar steget opp i super mellomvekt.

– Det er en skummel kamp. Jeg går opp i vekt, og vet ikke hvordan kroppen vil føles. Men jeg er alltid klar for en utfordring, og jeg er veldig glad for at fansen kan se meg bokse for en billig penge.

Tatt for doping

Álvarez har allerede skapt flere kontroverser i år. I mars, før omkampen mot kasakhstanske Gennadij Golovkin, ble meksikaneren tatt for doping.

Etter å ha levert to dopingprøver som var positive for clenbuterol ble han utstengt i seks måneder.

– Canelo er ikke en mester. Han er en løgner som har null respekt for boksesporten eller dens fans. Jeg ønsker å forbli verdensmester og ta med meg alle beltene mine hjem. Jeg er klar til å være stjernen i et nytt stort drama, sa Golovkin.

Álavarez endte til slutt opp med å vinne kampen som gikk av stabelen i september.